Dansk biotekselskab i konkurrence med Novo Nordisk

Danske Nordic Bioscience har indledt et samarbejde med Eli Lilly om at skabe et lægemiddel, der kan give vægttab på 20 procent. Lige nu er danske Novo Nordisk en meget stor spiller på dette marked med midlet Saxenda, der kan give 7 procent vægttab.
Foto: M. Spencer Green/AP/Ritzau Scanpix
Foto: M. Spencer Green/AP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Danske Nordic Bioscience er gået sammen med Eli Lilly for at konkurrere mod Novo Nordisk i globalt fedmeræs.

Det skriver dagbladet Børsen.

Nordic Bioscience og Eli Lilly har planer om at kombinere et molekyle fra det danske biotekselskab med vægttabsmidlet tirzepatide.

"Det er over 20 pct., når man kombinerer stofferne. Det er klart, at hvis vi kombinerer vores Dacra-molekyle med tirzepatide fra Eli Lilly, så regner jeg med, at vi kommer over 20 pct. vægttab, siger Morten Karsdal, der er administrerende direktør i Nordic Bioscience, til Børsen.

Samarbejdet skal konkurrere med Novo Nordisk, der lige nu sidder på omkring halvdelen af markedet med midlet Saxenda, der i 2019 solgte for knap 6 mia. kr.

Saxenda tilbyder lige nu vægttab i omegnen af 7 pct. Målet er, at næste middel som minimum skal fordoble det tal.

Ambitionerne roses af Jannick Lindegaard Denholt, der er medicinalanalytiker i ABG Sundal Collier, som mener, at det kun er godt, hvis Eli Lilly kan præsentere et fornuftigt fedmemiddel i et marked, der endnu ikke eksisterer.

Dog mener han ikke, at det vil påvirke Novo Nordisks potentiale, selv om Eli Lilly kommer med et nyt middel, da markedet ifølge analytikeren er så stort.

Novo Nordisk går nye veje i fedme: Vil bruge hjernens termostat til store vægttab Novo Nordisk vil gøre fedmekirurgi til fortid: Nøglen er ikke ét, men to lægemidler Novo Nordisk fremrykker fedmeplaner og fastholder ambitiøst mål for nyt fedmehåb Novo Nordisk gør sit topprodukt klar til næste store vækstområde – fedmekampagne baner vejen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også