Watch Medier

Moderna lægger op til forsinkelse af corona-vaccine

"Vores bedste plan er oktober. Men jeg tror, det er usandsynligt," siger Stéphane Bancel, topchef hos Moderna, om basisplanen for selskabets corona-vaccine, som regnes blandt de fremmeste i kapløbet.

Moderna forudser, at deres vaccine mod covid-19 kan blive forsinket. | Foto: CHANDAN KHANNA / AFP

Den amerikanske biotekvirksomhed Moderna, som anses for at have et af de bedste bud på en vaccine mod covid-19, lægger op til, at vaccinen kan blive lidt senere klar end ellers. Hvis den godkendes.

Det skriver Financial Times.

Moderna kan nemlig, trods præsident Donald Trumps pres for en hurtig godkendelse af en vaccine, gerne inden præsidentvalget i begyndelsen af november, blive nødt til at vente til december med at analysere dataene fra sit fase 3-vaccineforsøg.

Det kan blive tilfældet, hvis smitteraten i USA falder i den kommende tid, fortalte Stéphane Bancel, topchef i Moderna, til tv-stationen CNBC torsdag. Basisplanen er dog stadig november, mens data kan være klar i oktober, såfremt smittetallet i USA stiger den kommende periode.

"Vores bedste plan er oktober. Men jeg tror, det er usandsynligt," sagde Stéphane Bancel.

Det kan betyde, at resultaterne ikke vil kunne være klar tids nok til at opnå den nødgodkendelse, som præsident Trump håber, myndigederne kan udstede inden valget om mindre end 50 dage.

Det vil i givet fald og være senere end konkurrenterne Pfizer, der samarbejder med delvist tyske statsejede Biontech, om en vaccine, og som regner med at have sine data klar til analyse i slutningen af oktober.

Moderna har indtil nu optaget 25.000 patienter i sit fase 3-forsøg, og 10.000 af dem har allerede modtaget begge doser af vaccinen.

Store aktieklø til Moderna 

Ni frontløbere i udviklingen af coronavaccine med fælles løfte: Vi skyder ingen genveje

Moderna melder om positive vaccineresultater hos ældre 

Mere fra Watch Medier

DFDS forudser fremgang i logistikforretningen i 2023

Færge- og logistikselskabet kommer ud af 2022 nogenlunde som ventet. Økonomisk afmatning vil påvirke forretningen i 2023, hvor selskabet dog regner med at holde fast i omsætningsniveauet fra sidste år. (Opdateres)

DLG klar til exit fra Kina

Geopolitiske forhold og politisk indgriben i markedspriser gør, at DLG er klar til at forlade kinesisk marked. Grovvareselskabet har en foderfabrik i Hunan-provinsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs