Watch Medier

Ryanair-chef vil lukrere på konkurrenters nedtur

Michael O'Leary, Ryanairs topchef, vil gå på hugst blandt konkursramte konkurrenter og satser på at overtage en del af deres kunder.

Ryanairs topchef, Micael O'Leary, vil fylde Ryanairs fly med nødlidende konkurrenters kunder. | Foto: Thomas Borberg

Mens luftfartsselskaber verden over står i en uoverskuelig krise, er Ryanairs topchef, Michael O'Leary, klar til at lukrere på situationen. Han vil overtage en stor del af kunderne fra konkursramte konkurrenter.

Det skriver Financial Times.

Coronapandemien har allerede krævet flere ofre i flybranchen. Selskaber som Thomas Cook og Flybe er gået konkurs, mens Norwegian er erklæret insolvent.

Konkurserne åbner store muligheder for de luftfartsselskaber, som kommer helskindet igennem pandemien, påpeger Michael O'Leary.

"Jeg har aldrig i mine 30 år i industrien set sådan en udrensning. De reelle ændringer fra Covid-19 bliver vækstmulighederne på tværs af Europa. De er langt større end efter finanskrisen eller den 11. september," siger han til Financial Times.

Topchefen forudser, at udfordrede konkurrenter i løbet af de næste 18 måneder vil reducere kapaciteten med omkring 100 mio. siddepladser svarende til cirka 15 pct. af den normale passagertrafik.

"Nogen er nødt til at træde til og overtage den kapacitet," understreger Michael O'Leary over for Financial Times og fortæller, at Ryanair forhandler med lufthavne i Italien og Spanien, der er tidligere Norwegian-kunder, om at overtage det norske flyselskabs pladser.

Ifølge luftfartsanalytiker Daniel Roeska ventes det, at lavprisselskaber som Ryanair kommer til at føre an i genopretningen af branchen efter coronapandemien, da privatrejser formentlig vil se et hurtigere opsving end forretningsrejser.

På trods af ambitiøse vækstplaner har Ryanair også følt konsekvenserne af coronapandemien. Selskabet indkasserede i sit halvårsregnskab et nettounderksud på 197 mio. euro og venter kun at transportere kunder svarende til en femtedel af sidste års niveau, skriver avisen.

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs