Watch Medier

Lundbeckfonden med i investering på 283 millioner i tidligere Novo-projekt

En investering fra blandt andre Lundbeckfonden skal bruges til at få medicinprojekt, der havde sin spæde start hos Novo Nordisk og nu lever videre i virksomheden Cytoki Pharma, igennem fase 2-udviklingen.

Rasmus Jørgensen, adm. direktør og stifter af Cytoki Pharma. | Foto: PRIVATFOTO

En tidligere forskningsleder hos Novo Nordisk, der blev selvstændig med selskabet Cytoki Pharma i 2019, har netop hentet 283 mio. kr. fra Lundbeckfonden samt fonde fra Frankrig, Schweiz og Spanien, skriver Børsen.

Det startede som et diabetesprojekt hos Novo Nordisk, men forskningsleder Rasmus Jørgensen forlod diabeteskoncernen for at stifte sit eget selskab og undersøge mulighederne for at forbedre behandlingen af inflammatorisk tarmsygdom med IL-22 proteinet.

"Den helende effekt er et så stort behov i mange alvorlige sygdomme, så hvis først det virker i inflammatorisk tarmsygdom, så bliver det ikke den eneste sygdom, det bliver godkendt til," siger Rasmus Jørgensen, adm. direktør og stifter af Cytoki Pharma, til avisen.

Investeringen fra Lundbeckfonden, franske Seventure Partners, schweiziske +ND Capital og spanske Ysios Capital skal bruges til at få projektet igennem fase 2 af udviklingen.

Mere fra Watch Medier

Eva Berneke fik "hidsig start" i Eutelsat

Eutelsats ageren over for Rusland blev blåstemplet af de franske myndigheder, men førte alligevel til kritik, fortæller satellitselskabets topchef, Eva Berneke, til Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs