Watch Medier

ECB ventes at udskyde renteløft til 2023

Den Europæiske Centralbank (ECB) ventes at udskyde sine første løft af renten på grund af situationen i Ukraine.

En af de mange konsekvenser af Ruslands invasion af Ukraine bliver formentlig udsættelse af renteforhøjelser. På billedet ses Kharkivs rådhus, efter at det er blevet ramt af russiske granater. | Foto: SERGEY BOBOK/AFP / AFP

Markedet har skubbet sine forventninger til første renteløft fra Den Europæiske Centralbank (ECB) ind i 2023 som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Invasionen og de medfølgende sanktioner ventes at gøre et stort indhug i væksten i eurozonen, skriver Bloomberg News.

Vi skal dog kun lige forbi årsskiftet, før markedet ser første renteløft på 25 basispoint. I sidste måned var der ventet to renteløft á 25 basispoint, hvilket ville have bragt styringsrenten i nul for første gang siden 2014.

Forventningen i markedet har hidtil været en neddrosling af ECB’s hjælpepakker i forbindelse med covid-19 for at komme den stigende inflation til livs. Det udfordres imidlertid af krigen mellem Rusland og Ukraine og sanktioner mod førstnævnte. Det har blandt andet ført til de højeste olie- og gaspriser i flere år.

Den russiske invasion kan føre til ”stagflation”, aftagende vækst og stigende inflation, mener Olli Rehn, der er finsk centralchef og ECB-rådsmedlem ifølge Bloomberg News. Han tilføjer dog, at det endnu er for tidligt at bedømme påvirkningen.

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs