Watch Medier

Ørsted sætter fart på brintprojekt til milliarder

Energiselskabet Ørsted vil tæt på Holstebro bygge Danmarks største brintanlæg, der i stor skala skal omdanne vind- og solstrøm til brændstof.

Ørsted er klar til at bygge et brintanlæg i stor skala. | Foto: Ørsted / Pr

Ørsted og partneren Skovgaard Energy sætter fart på udviklingen af et brintanlæg til milliarder af kroner i Idomlund tæt på Holstebro. Anlægget vil blive det største i Danmark, men også høre til i den globale top.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

”I en dansk kontekst er det et utrolig stort projekt. I en europæisk kontekst er det også meget stort. Der er tale om et anlæg, som vil kunne mærkes på den samlede europæiske produktion af brint,” siger Anders Nordstrøm, som er driftsdirektør i Ørsted P2X, til Finans.

Investeringen i anlægget, der skal kunne omdanne strøm fra vedvarende energikilder til brændstof, vil bare i første etape beløbe sig til 1-5 mia. kr., og projektet har et potentiale på 3 gigawatt eller dobbelt så meget som det næststørste danske projekt under udvikling.

I første fase vil anlægget får en kapacitet på 150 megawatt, men det skal ses i sammenligning med, at det største anlæg i drift i Danmark dag er på blot 20 megawatt.

Mere fra Watch Medier

Udfordringerne tyngede Vestas i 2022

Den danske mølleproducent Vestas oplevede tilbagegang i salget i 2022 og forventer et lavere aktivitetsniveau i 2023, fremgår det af foreløbige regnskabstal. 

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs