Watch Medier

Tidligere PET-chefs sikkerhedsfirma når økonomisk milepæl

2022 blev det hidtil bedste år for efterretnings- og sikkerhedsfirmaet Certa Intelligence & Security, der har tidligere PET-chef Jakob Scharf i ejerkredsen.

Jakob Scharfs firma, der blev stiftet i 2014, øger overskuddet i 2022. | Foto: Jacob Ehrbahn

Den russiske invasion i Ukraine er en af årsagerne til, at det danske efterretnings- og sikkerhedsfirma Certa Intelligence & Security kan bryste sig af sit hidtil bedste regnskab.

Bundlinjen har i 2022 for første gang nogensinde passeret millionmilepælen og er landet på et overskud på mere end 2 mio. kr. efter skat, skriver erhvervsmediet Finans.

”Vi er selvfølgelig meget tilfredse med, sådan som vi har klaret os igennem sidste år. Man kan ikke sige, at krigen i Ukraine har udløst det – det har været en løbende udvikling over årene – men krigen har selvfølgelig haft en betydning for den type opgave, vi udfører,” fortæller Jakob Scharf, der er stifter og medejer af Certa sammen med adm. direktør Jakob Dreyer.

Der har særligt været stor efterspørgsel på hjælp til overholdelse af internationale sanktioner, efterforskninger og særligt problemstillinger inden for russisk spionage, men den tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET) peger også på en stadig voksende gruppe af faste virksomhedskunder.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs