Watch Medier

KOPI Professor opfordrer til større fokus på it hos bankledelser

At de præciserede krav til bankchefer – fit & proper-reglerne – ikke lægger mere vægt på it, falder ikke i god jord hos it-professor Jan Damsgaard fra Copenhagen Business School.

Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Han starter med at etablere præmissen:

"Jeg tror, der er mange finansvirksomheder, der føler sig plaget af it, for i dag er en bank ikke så meget en bank, som en softwarevirksomhed."

Jan Damsgaard, professor på CBS, er klar i mælet, når det gælder hans syn på banksektoren – og hvordan branchen burde se på sig selv.

Derfor undrer det ham også meget, at der i Finanstilsynets nye præciseringer til fit & proper-reglerne - som afgør, hvem der kan blive bankchef - ikke er lagt mere vægt på it-kompetencer.

"Det (it-kundskaber red.) er en nødvendighed i dag," som han siger.

En tilsvarende melding kommer fra bankdirektør Peter Smith fra Lunar.

Nyslået bank undrer sig over hul i Finanstilsynets chefkrav

Find evnerne ude eller hjemme

Betydningen af it-området har undergået en stor forandring, og Jan Damsgaard håber, at det står lige så klart for bankledelserne, som det gør for professoren selv.

"Rigtig mange af dem, der sidder i direktionerne i dag, behersker sikkert den gamle forretningsmodel, og det var også rigtig fint i mange år, da man kunne bede it-afdelingen om at håndtere it," siger han og fortsætter:

"Dengang handlede det om at digitalisere de eksisterende processer, men it i dag er også et spørgsmål om at kunne være med på helt nye forretningsområder."

Det er ultimativt bankernes bestyrelser, der afgør, hvem der kommer til tops i de danske banker, og derfor har Jan Damsgaard en besked til dem:

"Jeg vil opfordre bestyrelserne til at se på, hvad det er for kompetencer, man skal kunne beherske i ledelsen fremover. Og hvis ikke de kan opnå dem gennem uddannelse, så må de ud og finde dem i markedet."

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs