Watch Medier

KOPI Erhvervsorganisationer vil undgå domstole i coronakonflikter

De mange konflikter, der ventes at komme i kølvandet på coronakrisen, bør så vidt muligt løses uden for retssalene, skriver Dansk Erhverv og Dansk Industri i en kronik.

Dansk Erhverv og Dansk Industri ser gerne, at flere konflikter løses uden at blande domstolene ind i det. | Foto: Mads Claus Rasmussen//

Der venter en strøm af konflikter mellem lejere og udlejere, leverandører og kunder og virksomheder og myndigheder i kølvandet på coronakrisen.

Frem for at tørne sammen i retten bør langt flere af coronakonflikterne løses ved mediation, skriver Morten Jung, markedschef i Dansk Erhverv, Kim Haggren, underdirektør i Dansk Industri og Kurt Helles Bardeleben, formand i Mediationsinstituttet, i en kronik i Weekendavisen.

"Mediation er et godt bud på, hvordan parterne i en konflikt opstået i coronaens kølvand kan få afdækket mulighederne for en løsning og komme hurtigt videre med samarbejdsrelationen intakt og med sparede omkostninger til konflikthåndtering," skriver de tre i kronikken.

Ifølge Mediationsinstituttet koster mediation i gennemsnit cirka 50.000 kr. og varer to til tre måneder i modsætning til eksempelvis en retssag, der i gennemsnit koster 105.000 kr. og kan vare cirka 16 måneder. Endnu dyrere og længere tid skal man regne med for voldgiftssager. 

Den begrænsede brug af mediation i Danmark skyldes både ifølge Mediationsinstituttet og Dansk Industri, at både virksomheder og advokater i højere grad tyr til den traditionelle tankegang i forhold til at håndtere konflikter, og dermed ender sagerne i retssalene.

Massivt retsligt efterslæb venter: Selskaber kan droppe domstole og spare millioner

En sag om bortvisning blev løst med mediation: "Alle er tilfredse"

Fagforening undgår så vidt muligt retssalen: "Fronterne bliver trukket hårdt op"

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs