Watch Medier

KOPI Erhvervsorganisationer vil undgå domstole i coronakonflikter

De mange konflikter, der ventes at komme i kølvandet på coronakrisen, bør så vidt muligt løses uden for retssalene, skriver Dansk Erhverv og Dansk Industri i en kronik.

Dansk Erhverv og Dansk Industri ser gerne, at flere konflikter løses uden at blande domstolene ind i det. | Foto: Mads Claus Rasmussen//

Der venter en strøm af konflikter mellem lejere og udlejere, leverandører og kunder og virksomheder og myndigheder i kølvandet på coronakrisen.

Frem for at tørne sammen i retten bør langt flere af coronakonflikterne løses ved mediation, skriver Morten Jung, markedschef i Dansk Erhverv, Kim Haggren, underdirektør i Dansk Industri og Kurt Helles Bardeleben, formand i Mediationsinstituttet, i en kronik i Weekendavisen.

"Mediation er et godt bud på, hvordan parterne i en konflikt opstået i coronaens kølvand kan få afdækket mulighederne for en løsning og komme hurtigt videre med samarbejdsrelationen intakt og med sparede omkostninger til konflikthåndtering," skriver de tre i kronikken.

Ifølge Mediationsinstituttet koster mediation i gennemsnit cirka 50.000 kr. og varer to til tre måneder i modsætning til eksempelvis en retssag, der i gennemsnit koster 105.000 kr. og kan vare cirka 16 måneder. Endnu dyrere og længere tid skal man regne med for voldgiftssager. 

Den begrænsede brug af mediation i Danmark skyldes både ifølge Mediationsinstituttet og Dansk Industri, at både virksomheder og advokater i højere grad tyr til den traditionelle tankegang i forhold til at håndtere konflikter, og dermed ender sagerne i retssalene.

Massivt retsligt efterslæb venter: Selskaber kan droppe domstole og spare millioner

En sag om bortvisning blev løst med mediation: "Alle er tilfredse"

Fagforening undgår så vidt muligt retssalen: "Fronterne bliver trukket hårdt op"

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs