Watch Medier

KOPI En uge efter grænseåbningen er passagererne vendt tilbage til færgerne

Antallet af passagerer er mangedoblet for Scandlines, siden grænserne til Tyskland og Norge åbnede igen for en uge siden. Det er dog stadig ikke samme niveau som en normal sommer, siger adm. direktør Søren Pouldgaard Jensen.

Foto: Astrid Dalum

For en uge siden åbnede de danske grænser mod Tyskland og Norge, og siden da er antallet af passagerer hos de danske færger steget.

Det gælder bl.a. for Scandlines, hvor de to ruter mellem Rødby og Puttgarden samt Gedser og Rostock oplevede en dårligste uge under nedlukningen med bare 955 personbiler ombord. I den første uge kom tallet op på 18.640 personbiler, skriver Danske Rederier i en meddelelse.

"Det har været en god uge i Scandlines, og et trist forår er afløst af optimisme. Vi er ikke oppe på samme niveau som under en normal sommer, men turisterne er begyndt at komme tilbage, og vi håber på, at det fortsætter henover sommeren," siger Søren Poulsgaard Jensen, adm. direktør i Scandlines, i meddelelsen.

Også andre af de danske færgerederier, der har lukket ned under krisen, er ved at komme tilbage. Fjordline sejlede under nedlunkningen mellem Hirtshals og Kristianssand og sejler nu igen på øvrige ruter til Norge.

Forsea lagde også sejladsen om mellem Helsingør og Helsingborg og sejler fortsat mindre end normalt, da grænsen mod Sverige fortsat er lukket.

DFDS, der lukkede ruten mellem Oslo og København ned og sendte flere hundrede ansatte hjem på lønkompensation, begynder igen på torsdag i denne uge, hvor Frederikshavn bliver en del af rutenetværket som noget nyt.

Fjord Line har fået 135 mio. norske kr. i coronastøtte 

Scandlines venter klar tilbagegang i 2020

Color Line har mistet stort set alle sine indtægter under coronakrisen 

Mere fra Watch Medier

Pensionskasse frikendes i konkurrencesag

Retten i Lyngby har afsagt dom i sag fra 2017, hvor PKA og Danica gik sammen om et tilbud på pensionsordningen for medarbejdere hos det daværende Dansk Supermarked.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs