Watch Medier

KOPI Viaplay slår sig sammen med konkurrent i Finland

To tjenester bliver til én, når Viaplay senere på året stopper som selvstændig streamingtjeneste i Finland og i stedet slår sig sammen med national konkurrent under fælles navn.

Foto: PR/NENT

Streamingtjenesten Viaplay, som Nordic Entertainment Group (Nent) står bag, smelter sammen med konkurrenten Elisa Viihde Aitio, oplyser parterne i en meddelelse.

Fra 30. juni vil abonnenterne få adgang til begge streamingtjenester, og samtidig bliver prisen sat op fra lige under 10 euro til 12,99 euro om måneden. Den endelige sammensmeltning sker i årets fjerde kvartal under navnet Elisa Viihde Viaplay.

Tjenesten vil bestå af indhold fra begge parter. Derudover vil der være en sportspakke, som indeholder de sportsrettigheder, som Viaplay i dag har i porteføljen.

Nent vil stå for teknologi og analyse på den fælles streamingtjeneste, mens Elisa Viihde vil stå for salg, markedsføring og kundeservice.

Ifølge en undersøgelse fra Polaris Nordic, som er et samarbejde mellem tre nordiske rettighedsorganisationer, er Elisa Viihde Aitio og Viaplay hhv. nummer to og tre på det finske streamingmarked efter Netflix.

Ud over Finland er Viaplay på markedet i Sverige, Danmark, Norge og Finland, og Nent har varslet en lancering af tjenesten i Estland, Letland og Litauen i 2021.

Mere fra Watch Medier

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Nu vil danske virksomheder betale dyrt for it-sikkerhed

Mens vindmølleproducenten Vestas slås om at få fat i egne data fra it-kriminelle, melder danske virksomheder sig klar til at betale – og endda betale dyrt – for it-sikkerhed. Fokus er nu på at forebygge angreb, og det er nyt, lyder det fra to toneangivende specialister.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs