Watch Medier

"Tiden er ovre, hvor virksomheders eneste rolle er at tjene penge til aktionærerne"

Trods manglende erfaring fra industrien var Mads Nipper førstevalget til posten som CEO i Ørsted, fastslår formand om den nye topchef, der vil have energiselskabet til at spille en rolle i samfundet.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Knap tre måneders søgen er ovre. Siden Henrik Poulsen i midten af juni meldte sin afgang har Ørsted jagtet arvtageren for dansk erhvervslivs måske mest succesfulde topchef i nyere tid, der har transformeret selskabet har et ufokuseret, olietynget energiselskab til en global poster boy for grøn omstilling med milliardoverskud. En jagt, formand Thomas Thune Andersen fastslog ville være verdensomspændene og på de højeste hylder.

Imidlertid viste det sig, at den helt rette afløser befandt sig blot små 200 kilometer fra Ørsteds hovedkontor i Gentofte. For der var ingen, selskabet hellere ville have end Grundfos' topchef Mads Nipper, der blev præsenteret onsdag aften.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Life science-branche har sparket døren ind til Christiansborg

Eksplosiv vækst, samfundsengagerede topchefer og en bevidst lobbyindsats har gjort det muligt for life science-industrien at sparke døren op og få politikerne i tale, lyder det fra centrale aktører i branchen efter flere års store politiske gennembrud.

3 får første underskud i mange år

Teleselskabet 3 har på mange områder haft et godt år, men selskabet må tage nogle store afskrivninger, der giver første underskud i mange år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs