Watch Medier

Rekord i ledige it-job

Antallet af jobopslag i it-branchen ligger tårnhøjt netop nu, viser en ny analyse fra JobIndex.

Kaare Danielsen, stifter af Jobindex. | Foto: Casper Holmenlund Christensen/ERH

Økonomien er på vej tilbage efter en drøj omgang corona-nedlukninger. Sådan lyder vurderingen fra Danmarks største jobportal, JobIndex, i et interview med Finans.

Ifølge en ny opgørelse er antallet af ledige job lige nu det højeste siden 2006.

Det er især efter genåbningen, at jobmarkedet er boomet. Stifter Kaare Danielsen fremhæver især it-branchen, der netop i april havde det største antal jobopslag nogensinde.

"Vi ser en masse virksomheder, der satte projekter på hold det seneste år, og dem begynder de at starte op igen. Vi ser også, at især sælgere efterspørges. Det ser jeg som et tegn på, at der skal ske noget mere for virksomhederne," siger han til Finans.

Antallet af ledige job på tværs af brancher ligger netop nu 30 procent over niveauet før krisen. I april blev der i alt lagt 28.400 jobopslag ud.

Færre lønsamtaler og mindre efteruddannelse for it-ansatte i 2020

Prosa: Kræv en lønsamtale og forbered dig godt 

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs