Watch Medier

Energiorganisation kræver ny ambitiøs, dansk strategi på energieffektivisering

En ambitiøs energieffektivisering skal følge med resten af Danmarks høje klimaambitioner, lyder det fra interesseorganisationen Synergi.

Katrine Bjerre Eriksen er direktør for Synergi. | Foto: Synergi/PR

Synergi har gennemgået en række internationale undersøgelser og energidata, og ifølge den grønne interesseorganisation er Danmark bag ud på energieffektiviseringen. Det skal der gøres noget ved.

Interesseorganisationen mener, at Danmark har brug for en ny og langt mere ambitiøs strategi på området på samme måde som med de øvrige klimamål.

”Jeg håber, det nye folketing og den kommende regering vil kigge mod syd for inspiration og samtidig har ambitioner om at gøre Danmark til et foregangsland for energieffektivitet. Det er vi ikke i dag – men det bør vi være,” lyder det fra Katrine Bjerre Eriksen, direktør for Synergi, i meddelelsen.

Hun håber, at den ny regering vil lægge en plan allerede i 2023.

Blandt andet fremhæver Katrine Bjerre Eriksen Tyskland som et godt eksempel på et land, der med energikrisen har skruet ned for energiforbruget og op for ambitionerne, når det gælder det grønne potentiale.

Klimarådet: Fjernvarme skal udrulles hurtigere

Politikere kræver datacentre tilkoblet fjernvarmenettet

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs