Europæisk investeringsfond lægger 50 millioner i klimateknologi

Ny venturefond med fokus på klimateknologi har fået en ny investor med i kredsen. Den Europæiske Investeringsfond skyder 50 mio. euro i fonden, og det er er et af de største beløb nogensinde.
Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380
Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380

Den Europæiske Investeringsfond (EIF) har investeret 50 mio. euro i venturekapitalfonden (VC), World Fund, der koncentrerer sig om ny klimateknologi fra nystartede, små og mellemstore virksomheder.

Det skriver EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

Investeringen en af de største, EIF har foretaget i en førstegangs-VC, og midlerne skal bidrage til flere SMV-aktiviteter i projekter inden for klima og miljø, lyder det.

Medstifter af World Fund, Danjiel Visevic, er begejstret for at have EIF med om bord.

”Vi ser den store investering - en af de største EIF har foretaget i en førstegangsventurekapitalfond - som et stærkt signal om, at EU mener det seriøst med at tackle klimakrisen,” siger han i meddelelsen.

Finansieringen kommer fra det nye InvestEU-program og regionale mandater fra blandt andet Holland, Tyskland og Bayern, hvorfor World Fund især vil investere i nystartede virksomhederne i de regioner, lyder det.

World Fund blev grundlagt i 2021 og investerer i nystartede europæiske virksomheder, som potentielt kan spare mindst 10 mio. tons CO2-ækvivalent om året.

Blandt investorerne i fonden er også PWC Tyskland, Ecosia og det britiske Miljøagenturs pensionsfond.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også