Danish Agro går med i nyt biogasprojekt

Et kommende biogasanlæg i det jyske Trekantsområde får nu grovvarekoncernen Danish Agro med ind i styregruppen for selskabet 3KNT-Bioenergi. 
Foto: Christian Falck Wolff
Foto: Christian Falck Wolff

Som led i Danish Agros eksisterende strategi bliver grovvareselskabet nu en del af det nye biogasanlæg i Trekantsområdet i Sydjylland. 

Det betyder, at andelsselskabet træder ind i styregruppen for selskabet 3KNT-Bioenergi, der i forvejen består af leverandørforeningen af samme navn og Linkogas, fremgår det af en pressemeddelelse.

”Biogas kan skabe værdi for både landmænd og den grønne omstilling, og det passer dermed perfekt ind i Danish Agros strategi. Derfor er vi glade for, at vi er blevet inviteret til at være en del af projektet,” udtaler koncernchef Henning Haahr fra Danish Agro.

Også hos den eksisterende styregruppe er der glæde over Danish Agros indtræden.

”Det har været vigtigt for os, at anlægget er 100 pct. ejet af landmænd, og derfor er andelsejede Danish Agro en stærk partner. Det giver projektet yderligere medvind,” udtaler Thomas Johansen, formand for styregruppen.

Biogasanlægget har endnu ikke modtaget de nødvendige godkendelser. Planen er dog, at det skal bygges mellem Vejen og Kolding.

Styregruppe har fundet placering til landmandsejet biogasanlæg i Trekantområdet

AgriWatch beskrev i december sidste år, at styregruppen også består af Kolding Herreds Landboforening og Vejle-Fredericia Landboforening udover Linkogas. Sidstnævnte er ejet af omkring 70 landmænd, der i 32 år har produceret biogas i Lintrup i Sydjylland.

De næste opgaver for arbejdsgruppen bliver at få de sidste detaljer omkring ejerforhold og finansiering på plads, sådan at der i starten af det nye år vil kunne indkaldes til et informationsmøde for de kommende leverandører. 

I september 2022 havde 140 landmænd tilkendegivet interesse for projektet, og der var indmeldt ca. 690.000 tons biomasse fra husdyrgødning. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også