Watch Medier

Store geografiske prisforskelle på strøm i 2023

Beregninger fra Børsen viser, at nogle forbrugere står til at skulle betale dobbelt så meget som andre til deres elselskab. 

De danske strømpriser varierer voldsomt fra landsdel til landsdel. | Foto: N1

Tarifstigninger og -ændringer har siden årets begyndelse skabt store regionale forskelle på, hvad strømmen koster. 

Det skriver Børsen lørdag på baggrund af en kortlægning, som avisen har foretaget over otte store netselskaber. 

Beregningerne viser, at en gennemsnitsfamilie, som bruger 4000 kilowatt-timer om året og har et almindeligt forbrugsmønster, skal betale 4.8000 kr. om året på strøm til deres elselskab, hvis de bor på Bornholm. 

Til sammenligning slipper nordjyder, som bor nord for Limfjorden, med en regning på lidt over 2.000 kr. for det samme, mens sjællænderne står til at skulle betale 3.150 kr. 

Netselskabet Trefor Øst oplyser dog til Børsen, at de høje tariffer på Bornholm også skyldes, at det er dyrere at grave og lægge kabler å Bornholm, at der er færre kunder til at dele omkostningerne end andre steder og at nettabet her er større end i andre dele af landet. 

Mere fra Watch Medier

Topchef tør ikke garantere stop for fyringer

Postnord i Danmark har annonceret et farvel til flere hundrede ansatte på grund af lavere aktivitet og stigende omkostninger. Topchef tvivler på behov for nye sparerunder senere i år og afviser, at selskabet generelt er på skrump.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs