Analyse udpeger Coloplast som verdens mest bæredygtige medicoselskab

Blandt 87 af verdens største børsnoterede medicoselskaber er Coloplast kåret som branchens duks i ny, international rangering.
Foto: Coloplast / Pr
Foto: Coloplast / Pr

Flere års arbejde for at reducere blandt andet klimaaftryk har givet pote for Coloplast, der tager et stort skridt frem på ny rangliste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder og kan nu kalde sig verdens mest bæredygtige medicoselskab.

Bag analysen står det internationale organisation Corporate Knights, der siden 2002 har kortlagt de mest bæredygtige virksomheder i verden blandt 6000 børsnoterede selskaber med en årlig omsætning på mere end 1 mia. dollar, eller 6,9 mia. kr.

Virksomhederne er vurderet ud fra en række ESG-parametre og nøgletal for eksempelvis CO2-udledning, skat og diversitet, og her er Coloplast en af de virksomheder, der går mest frem i 2023-analysen, da medicoselskabet springer 40 pladser og lander på en samlet 43. plads. Det er den bedste placering blandt 87 medicoselskaber, der er vurderet i analysen.

”Vores placering på listen er en anerkendelse af de aktiviteter, vi har sat i gang i Coloplast. Når det er sagt, har vi fortsat en masse arbejde foran os,” udtaler Nassera Ahmed, bæredygtighedsdirektør i Coloplast, i en skriftlig kommentar til analysen.

”På rette kurs”

Coloplast opdaterede senest sin bæredygtighedsstrategi i 2020, da den lancerede 2025-strategien Strive25.

Siden har virksomheden blandt andet indgået en stor elkøbsaftale, der fra regnskabsåret 2023/2024 sikrer, at Coloplast kan dække sit elforbrug på kontorer og i produktion i Danmark med vedvarende energi.

Andre indsatsområder omfatter et mål om, at 80 pct. af emballagen til selskabets produkter skal være fremstillet af genanvendelige materialer samt at sikre, at mindst mindst 50 pct. af det affald, der opstår ved produktionen af koncernens produkter, genbruges.

”Vi arbejder frem imod ambitiøse målsætninger for 2025 og 2030, som vi skal levere på i tæt samarbejde med vores leverandører og samarbejdspartnere. Vi skal blandt andet nedbringe vores globale CO2-udledninger, samtidig med at vi ønsker at udvikle vores produkter og emballage i en mere bæredygtig retning,” lyder det fra Nassera Ahmed.

Coloplast tilføjede i 2021 klimarelaterede kriterier til ledelsens incitamentsplan, sådan at også en række bæredygtighedsmål skulle opfyldes, for at ledelsens fulde bonus kom til udbetaling.

For selskabet ses vurderingen fra Corporate Knights derfor som en blåstempling af dens arbejde på området.

”Det bekræfter os i, at vi er på rette kurs, og at bæredygtighed i stigende grad er blevet en integreret del af vores dagligdag i Coloplast,” udtaler Nassera Ahmed.

Corporate Knights liste over de 100 mest bæredygtige virksomheder i verden toppes i 2023 af den amerikanske stål- og genanvendelsesvirksomhed Schnitzer Steel Industries. Vestas indtager listens 2. plads og er dermed den bedst placerede danske virksomhed.

Blandt de undersøgte medicinalvirksomheder klarer japanske Eisai på listens 53. plads sig bedst.

Novo Nordisk, der i 2012 blev kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed, er i 2023 helt gledet ud af top 100, der stadig tæller selskaber som Sanofi (nr. 61), Gilead (nr. 83) og Pfizer (nr. 93).

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også