Geotermisk energiselskab indgår sin første internationale aftale

Det danske energiselskab Innargi, der udvikler og udvinder geotermi, sætter gang i sit første udenlandske projekt. Det bliver i Polen sammen med selskabet Veolia Energia Polska.
Aftalen underskrives mellem Innargi og Veolia. | Foto: Pr Innargi
Aftalen underskrives mellem Innargi og Veolia. | Foto: Pr Innargi

Innargi har indtil videre kun fokuseret på det danske marked for geotermi, men en ny aftale med polske Veolia Energia Polska sætter gang i eventyret uden for landets grænser, fortæller selskabet i en meddelelse.

I samspil skal de to undersøge mulighederne og potentialet for et 100 MW geotermisk anlæg i byen Poznan, der er landets femte største.

”Det er vores ambition at være benchmark-virksomheden for energiomstillingsprocessen. Derfor er vi fokuseret på at diversificere vores energimix til også at omfatte vedvarende energiressourcer,” siger Frederic Faroche, adm. direktør for Veolia Group i Polen.

Samir Abboud, adm. direktør i Innargi, siger i meddelelsen, at forskning fra McKinsey har vist, at geotermisk energi har potentiale til at dække varmebehovet på 33 pct. af fjernvarmesystemerne i Polen i 2045.

”Vi forventer, at det banebrydende geotermiske projekt i Poznan vil demonstrere det væsentlige potentiale for geotermisk energi til store fjernvarmesystemer i Central- og Østeuropa,” siger Samir Abboud.

”I årevis har vi arbejdet tæt sammen med byrådet i Poznan i en fælles indsats for at udvikle miljøgavnlige og innovative løsninger. Takket være kommunens åbenhed over for initiativer, der tjener lokalsamfundet, har vi været i stand til at gennemføre en række investeringer, der fremmer dekarboniseringen,” lyder det fra Jan Pic, adm. direktør for Veolia Energia Pozna.

Poznans borgmester Jacek Jaskowiak er ivrig efter, at projektet skal lykkes, og han ser frem til samarbejdet.

Allerede i år går både Innargi og Veolia i gang med en vurdering af potentialet. Hvis der kommer positive resultater ud af det, forventer man, at der er et fuldt operationel anlæg om cirka 5 år fra nu, lyder det.

Innargi er som sagt allerede i gang med at udvikle anlæg herhjemme. Det største bliver i Aarhus, hvor anlægget bliver på 111 MW og ifølge selskabet det største i EU. Med et anlæg på 100 MW i Poznan kommer det tæt på. 

Innargi er stiftet i 2017 og ejet af A.P. Møller Holding, ATP og NRGi.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også