Klimacertifikat-firma rejser over 340 millioner i ny investeringsrunde

En tysk kapitalfond har skudt mere end 340 mio. kr. ind i selskabet Agreena, der certificerer og sælger klimacertifikater for landmænd.
Agreenas stiftere. | Foto: Agreena / Pr
Agreenas stiftere. | Foto: Agreena / Pr

Agreena gennemfører sin hidtil største investeringsrunde, hvor det danske selskab har rejst 50 mio. dollar (343 mio. kr.)

Der er tale om indskud fra den tyske kapitalfond HV Capital, skriver Reuters på baggrund af en pressemeddelelse fra Agreena.

Agreena giver landmænd muligheden for at omdanne deres reducerede klimaudledninger til CO2-certifikater, som andre virksomheder derefter kan købe for at kompensere for deres egne emissioner.

Ifølge mediet skal kapitalindsprøjtningen bruges til at forbedre tjenesterne til landmændene.

Agreena har tidligere rejst et trecifret millionbeløb, da det svenske investeringsselskab Kinnevik sammen med eksisterende investorer smed 147 mio. kr. ind i virksomheden i februar 2022.

I marts 2021 rejste selskabet 30 mio. kr., hvor Vækstfonden, Mollerup Mølle, landbruget Idavang samt en række godser og landmænd var med.

Direktør forventer gennembrud i år: Agreena har intet salg men afviser flere potentielle kunder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter