Vestas-formand vil have hastighed for projekttilladelser i vejret

For meget bureaukrati er ifølge bestyrelsesformand i vindmølleselskabet Vestas Bert Nordberg en af årsagerne til forsinkelser. 
Var der færre bureaukratiske hurdler, ville farten på vedvarende energiproduktion stige, mener bestyrelsesformand i Vestas, Bert Nordberg. | Foto: Dado Ruvic
Var der færre bureaukratiske hurdler, ville farten på vedvarende energiproduktion stige, mener bestyrelsesformand i Vestas, Bert Nordberg. | Foto: Dado Ruvic
AF MARKETWIRE

Forretningsmiljøet i vindmølleindustrien er endnu ikke sundt for hele værdikæden. Et af problemerne er for meget bureaukrati, der forsinker tildelingen af projekttilladelser.

Det siger Vestas’ bestyrelsesformand, Bert Nordberg, på selskabets generalforsamling onsdag eftermiddag.

”Forsinkelser med at opnå projekttilladelser begrænser i øjeblikket vindenergivolumenerne og hæmmer vores evne til at planlægge for skala. At vælge en placering, opnå tilladelser og etablere understøttende infrastruktur til store vindprojekter kan tage adskillige år.”

”Det er afgørende, at denne proces går hurtigere, hvis vi skal lægge grunden til en blomstrende vind industri,” siger Bert Nordberg.

Han tilføjer, at der vil være betydelige gevinster ved at reducerer bureaukratiet for udvikling af nye projekter.

”Det Internationale Energiagentur vurderer, at den vedvarende energiproduktion kan stige med yderligere 25 pct. i 2027, hvis bureaukratiske og finansieringsbarrierer bliver fjernet,” påpeger Bert Nordberg.

Han noterer også, at auktioner på vindenergikontrakter alt for ofte er designet til at holde prisen på elektricitet så lav som mulig, hvilket driver ”et kapløb til bunden for leverandører.”

”Dette hæmmer vores evne til at bygge sunde ”business cases” og fange nok værdi til at være i stand til at investere i vores fremtid. Fremadrettet vil Vestas’ overordnede prioriteter være at vende tilbage til lønsomhed og indbygge skalerbarhed i hvert hjørne af vores forretning.”

”Vores mål med dette er at sikre, at Vestas fortsat trives i dette udfordrende forretningsmiljø,” fastslår Bert Nordberg.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også