Evida indgår brintsamarbejde med jysk havneselskab

Den statslige gasdistributør Evida og havneselskabet ADP indleder et samarbejde om brintinfrastruktur i Fredericia og det øvrige trekantområde.
Evida-gasrør. | Foto: Evida
Evida-gasrør. | Foto: Evida

Det første skridt mod en egentlig brintinfrastruktur i Fredericia og det øvrige trekantsområde er blevet taget, efter gasdistributionsselskabet Evida og havneselskabet ADP, der driver erhvervshavnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart, har underskrevet et forståelsespapir.

De to parter vil arbejde for, at området bliver et dansk omdrejningspunkt for grønne brændstoffer, hvor brinten fra kommende PTX-anlæg kan strømme mod transportsektoren, skriver Evida og ADP i en pressemeddelelse.

”Evidas tilgang til arbejdet med en kommende brintinfrastruktur er markedsbaseret, og dialogen med markedet peger på et stort behov for infrastruktur til at forbinde aftagere og producenter af brinten. Derfor er det vigtigt allerede nu at indgå i samarbejde med ADP og andre markedsaktører med henblik på at opnå det mest optimale samspil og udvikling af Danmarks kommende brintinfrastruktur,” siger adm. direktør i Evida, Kim Søgård Bering Kristensen i meddelelsen.

Evida undersøger allerede mulige strækninger med brintinfrastruktur mellem Esbjerg og Fredericia, og her skal ADP indgå i den igangværende forundersøgelse.

“Fredericia rummer et stort potentiale for produktion og distribution af grønne brændstoffer til den tunge transport, som f.eks. søfarten og luftfartsindustrien, og vi får brug for store mængder af brint i Fredericia, hvis områdets aktører skal virkeliggøre omstillingen af transportsektoren og bidrage til at indfri de høje danske klimamålsætninger,” siger Steen Wrist, næstformand i ADP A/S’ bestyrelse og borgmester i Fredericia, i meddelelsen.

”Derfor er det meget positivt, at der nu arbejdes på at forbinde den lokale og regionale brintinfrastruktur, og samarbejdet mellem Evida og ADP ligger i rigtig god forlængelse af det arbejde, som områdets store energiaktører allerede har igangsat i udviklingen af Fredericia som et energiknudepunkt,” fortsætter han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også