EU-parlamentarikere splittede over ny emballagelov

Forordningen om et udvidet producentansvar på emballageaffald forhandles i øjeblikket i Europa-Parlamentet, hvor krav om genbrugsemballage er kilde til uenighed.
Foto: Teknologisk Institut / PR
Foto: Teknologisk Institut / PR

Selv om medlemmerne af Europa-Parlamentet er enige om at reducere emballagers miljøpåvirkning, blev det ved miljøudvalgets møde i denne uge om EU’s udkast til ny emballageforordning tydeligt, at der ikke er enighed om, hvordan det skal gøres. 

Ifølge mediet Euractiv foreslog Frédérique Ries, belgisk parlamentsmedlem for den liberale gruppe Renew Europe, at droppe målet for genanvendelige takeaway-emballager, som ellers har været en del af Kommissionens oprindelige udspil.

”Jeg synes, vi bør ændre forpligtelserne for emballagen til mad og drikke to-go, for det er svært at vide, hvor effektive disse regler vil være,” sagde hun ifølge mediet.

Udspillet fra Kommissionen, der lige nu forhandles i Parlamentet, lægger op til, at medlemslandene skal reducere den samlede mængde emballageaffald per indbygger med 5 pct. i 2030, 10 pct. i 2035 og 15 pct. i 2040 – alle med udgangspunkt i 2018.

Omvendt påpegede parlamentarikere fra de venstreorienterede grupper, at det er vigtigt at holde fast i genbrugsmålene fra kommissionen, herunder at 20 pct. af salget af takeaway-drikke skal være i genanvendelig eller genopfyldelig emballage inden 2030.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også