Grøn omstilling kan skabe milliardgevinster til energihandlere

De mere uforudsigelige og ujævne energimængder, der i fremtiden vil produceres via vind og sol, kan skabe forbedrede indtjeningsmuligheder for mellemhandlerne i energisystemet.
Grundet vejret har solceller og vindmøller har en mere ujævn energiproduktion end traditionelle fossile energikilder. | Foto: Jens Dresling
Grundet vejret har solceller og vindmøller har en mere ujævn energiproduktion end traditionelle fossile energikilder. | Foto: Jens Dresling
af marketwire

Den grønne omstilling medfører en mere uforudsigelig energiproduktion, hvilket med stor sikkerhed vil skabe nye milliardindtægter til energihandlere.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Energiproduktionen bliver mere uforudsigelig med den grønne omstilling. Derfor er der ifølge centrale aktører flere penge at tjene for energihandlere.

Danske handlere tjente i 2022 usædvanligt godt som følge af den europæiske energikrise. Elhandelsselskabet Energi Danmark 50-doblede sit hidtil bedste år med et resultat før skat på 11,3 mia. kr. i 2022, mens Danske Commodities, der i dag er ejet af norske Equinor, endte med et resultat før skat på 16,6 mia. kr.

”Frem mod 2030 skal den grønne energiproduktion tredobles. Det kræver, at energihandlernes aktivitet også øges for at få flyttet og balanceret de stigende mængder energiproduktion. I takt med at den grønne omstilling rulles ud, får vi også en mere aktiv forbrugsside i form af brintanlæg, elbiler og andre fleksible energiforbrugere. Alt dette er afhængig af energihandel for at fungere optimalt,” siger cheføkonom Martin Ingerslev fra brancheorganisationen Green Power Denmark til Jyllands-Posten Erhverv.

Energihandlerne har i Danmark været i fokus de seneste måneder som følge af afsløringen af, hvordan branchen havde tjent ekstraordinært mange penge på energikrisen og krigen i Ukraine, hvilket nogle steder har medført eksorbitante millionbonusser til nøglemedarbejdere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter