Verdo vil bygge bygge kæmpelager til varmt vand i Randers

Den randrussianske energikoncern er i fuld gang med at gentænke både sin egen sin rolle og energiforsyningen til Randers, som i fremtiden bliver langt mere decentral. 
Foto: Stine Rasmussen
Foto: Stine Rasmussen

I 2036 lukker kraftvarmeværket på Randers Havn, og Verdo - tidligere Energi Randers - er derfor i fuld gang med planerne for fremtidens energiforsyning for randrussianerne. 

Selskabet er blandt andet i gang med planerne for et kæmpestort lager, der skal kunne rumme tusindvis af kubikmeter varmt vand. 

Det skriver Randers Amtsavis

”Vi forventer at finde den rigtige placering hen over sommeren, og så kommer det til at gå hurtigt med etableringen. Lige nu har vi et lager, der kan rumme 6000 kubikmeter, og det nye lager skal måske være fem gange så stort,” fortæller Jesper Møller Larsen, der er direktør i Verdo til avisen. 

Målet er at lagre energi i vandet.

Verdo arbejder også på, at kunne levere køling til store butikker og virksomheder i byen og derefter genbruge det varme vand til opvarmning af boliger, og selskabet overvejer, hvordan det kan involvere sig i produktionen af grøn energi i fremtiden. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter