Oksekød står for over halvdelen af klimaftrykket fra danskernes fødevarer

En ny rapport fra tænketanken Concito peger ifølge DR på oksekød som den klart største faktor i drivhusgasser fra fødevarer.
Oksekød står for 55 pct. af de drivhusgasser, der kommer fra den mad, der spises i hjemmene, kantinerne og restauranterne. | Foto: Finn Frandsen
Oksekød står for 55 pct. af de drivhusgasser, der kommer fra den mad, der spises i hjemmene, kantinerne og restauranterne. | Foto: Finn Frandsen

Over halvdelen af klimaaftrykket fra danskernes mad kommer fra oksekød, slår ny rapport fra den grønne tænketank Concito ifølge Danmarks Radio fast. 

Således står oksekøddet for 55 pct. af de drivhusgasser, der kommer fra den mad, der spises i hjemmene, kantinerne og på restauranterne. Og ifølge rapporten sender danskerne med deres oksekødsforbrug otte millioner ton CO2, svarende til 40 pct. af de omkring 20 mio. ton CO2, Danmark skal spare for at kunne leve op til klimamålene i 2030.

”Det er en voldsomt stor belastning,” siger Henrik Wenzel, professor ved Institut for Grøn Teknologi på Syddansk Universitet, til Danmarks Radio. 

Professorens løsning er enkel: Spis mindre oksekød og mere af det mindre klimabelastende kylling- og svinekød.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også