AVK Group lader bærbare computeres livscyklus indgå i bæredygtighedsarbejdet

Pc’er som en serviceydelse nedsætter ibrugtagningstiden af nye bærbare computere hos en af verdens førende ventilproducenter, AVK Group
Michael Zielinski (indsat) er infrastrukturarkitekt hos AVK Group og dermed en af de beslutningstagere, der har en vigtig rolle i bæredygtighedsinvesteringerne. Heidi Have, er salgsdirektør for Dell Technologies. | Foto: PR
Michael Zielinski (indsat) er infrastrukturarkitekt hos AVK Group og dermed en af de beslutningstagere, der har en vigtig rolle i bæredygtighedsinvesteringerne. Heidi Have, er salgsdirektør for Dell Technologies. | Foto: PR

I 2024 begynder EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) at blive implementeret, og dermed skal europæiske virksomheder til for alvor at rapportere om deres belastning af miljøet. Analysehuset IDC venter, at op imod hver fjerde europæiske virksomheder i løbet at to år vil bruge 29 procent af it-budgettet på bæredygtighedsinitiativer; mod 16 procent i dag. 

Analysehuset har også undersøgt, hvor stor rolle beslutningstagerne i it-afdelingerne har i arbejdet med at sikre effekt af investeringerne i bæredygtighed. I 37 procent af virksomhederne er det både en strategisk rolle og en eksekveringsrolle.

Hos AVK Group i Galten mellem Silkeborg og Aarhus er det synligt i blandt andet virksomhedens håndtering af de 2500 pc’er, som virksomhedens medarbejdere bruger i den daglige drift. På fjerde år kører virksomheden pc’erne som en serviceløsning fra Dell.

”Det har en stor betydning for os, at 30 procent af materialet fra de pc’er, som indgår i løsningen bliver genbrugt. Det er vigtigt både i forhold til vores konkrete bæredygtighedsaftryk og dermed fremtidig rapportering, og fordi vi har store fokus på bæredygtighed i vores produkter.”

Sådan siger Michael Zielinski, der er infrastrukturarkitekt hos AVK Group og dermed en af de beslutningstagere i it-organisationen, der ifølge IDC har vigtig rolle i bæredygtighedsinvesteringerne i erhvervslivet. AVK Group blev grundlagt i 1941 og er i dag en af førende producenter af ventiler inden for vand- og gasforsyning, spildevandsbehandling samt brandbekæmpelse.

Indirekte bæredygtighed

Dermed peger han på den direkte og synlige sammenhæng mellem pc’er og bæredygtighed. Men der også en indirekte og indtil nu måske mere afgørende faktor: Bedre styr på omkostninger og dermed det samlede forbrug, som også hører til i bæredygtigheds-betragtningen.

”Det startede jo med, at vi havde svært ved at finde ud, af hvor de fejlmeldte pc’er befandt sig. Så derfor kiggede vi efter løsninger, hvor det var muligt at få en livscyklus med udskiftning hvert tredje år i stedet for, når pc’erne faldt fra hinanden,” siger Mikael Zielienski.

Med Dell Technologies APEX PC-as-a-Service kom de 2500 pc’er på en global serviceaftale. Og ud over at slippe for hele det administrative bøvl med at holde styr på udskiftning af pc’er og dermed omkostningerne, kom der også fokus på den tid, det tager at få en ny pc taget i brug. Den blev reduceret fra fem timer til 25 minutter.

”AVK Group er store på genbrug. Så vi skal heller ikke bruge mere, end vi har brug for. De store indkøb risikerer ofte at ende på lager og måske slet ikke blive brugt. Nu sikrer vi medarbejderne den bedste nødvendige teknologi i det daglige arbejde til den laveste omkostning, samtidig med at vi genbruger, så meget som muligt,” siger han.

Sikkerhed er også et element

Heidi Have, der er salgsdirektør for Dell bekræfter at bæredygtighedselementet betyder stadig mere i kundernes syn på løsninger som en service, men der er også andre aspekter:

”Vores APEX PC-as-a-Service er fokuseret på omkostninger og ressourceforbrug. Ujævne eller lange opdateringscyklusser resulterer i, at ældre enheder forbliver i brug, hvilket gør det svært at opretholde en standardiseret pulje af enheder. Dette øger supportomkostningerne for virksomheden, påvirker brugerproduktiviteten og udgør også en sikkerhedsrisiko, da ældre enheder ofte kører forældet software, som ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer,” siger hun.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også