Novo Holdings skruer op for grønne investeringer

Der skal bruges flere milliarder på investeringer i grønne selskaber frem mod 2030, lyder ambitionen fra landets største ikke-offentlige pengekasse, Novo Holdings.
Anders Bendsen Spohr er direktør for Bioindustrial Investments hos Novo Holdings. | Foto: Gregers Tycho
Anders Bendsen Spohr er direktør for Bioindustrial Investments hos Novo Holdings. | Foto: Gregers Tycho

Frem mod 2030 vil Novo Nordisk Fondens investeringsselskab, Novo Holdings, øge sine grønne investeringer, der skal gå fra 2 pct. til 10 pct. af de samlede midler i perioden, skriver Børsen Bæredygtig.

Her fortæller Anders Bendsen Spohr, der er direktør for Bioindustrial Investments hos Novo Holdings, at han ikke kan fortælle præcist, hvor mange milliarder der er tale om, men at Novo Holdings definerer grønne investeringer som, når man ikke bruger fossile brændstoffer som en base eller platform for det, man gerne vil producere, eller virksomheder, der investerer i vandteknologi eller forbedring af biodiversitet.

“Jeg tror på, at det er her, fremtidens afkast ligger. Vi vil selvfølgelig gerne gøre verden til et bedre sted, men det er væsentligt at nævne, at det handler om, at vi er et investeringshus, der tror, at vi kan lave et godt afkast på det,” siger han til avisen.

I 2023 var værdien af Novo Holdings’ investeringer i den grønne omstilling ca. 4 mia. kr. De kommende grønne investeringer vil ske gennem afdelingerne Bioindustrial Investments, der investerer i teknologiske løsninger fra både startups og store etablerede virksomheder, samt Capital Investments, der kigger på grøn infrastruktur og venturefonde med fokus på teknologiske løsninger til at mindske CO2-udledninger.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også