CIP med ny analyse: Brug for markant mere grøn strøm i fremtiden

En ny analyse udarbejdet for udviklerselskabet CIP viser, at der skal skrues gevaldigt op for den grønne energi i Europa, hvis strømforbruget skal kunne dækkes af vedvarende energi i fremtiden.
Foto: Sweco
Foto: Sweco

Europa skal massivt øge mængden af grøn energi for at nå sine klimamål, lyder det i en analyse fra Ea Energianalyse, der er udarbejdet for udvikleren af grønne energiprojekter Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), skriver Børsen

Ifølge analysen skal mængden af havvind, solenergi og landvind i Europa mangedobles, hvis strømforbruget, der forventes at vokse markant frem mod 2050, skal dækkes. Det betyder, at mængden af havvind skal tidobles til 370 GW frem mod 2050, solenergi skal femdobles til 1430 GW, og landvind skal fordobles til 570 GW, for at kunne dække 80 pct. af strømbehovet. 

Både CIP og professor i energisystemanalyse ved DTU, Marie Münster, påpeger overfor avisen, at det er essentielt allerede nu at begynde planlægningen af grøn energiudbygning i Europa, for at undgå fordyrende ineffektiviteter og forsinkelser i arbejdet for et grønnere Europa.

Samtidig fortæller Philip Christiani, der er partner hos CIP, at det er vigtigt at understrege, at analysen bare er ét billede og ikke billedet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også