CIP: Der er kommet realisme ind omkring brint

Både projektudvikleren Copenhagen Infrastructure Partners og DTU-professor vurderer, at hypen om grøn brint er ved at foretage sig, men forsikrer, at brint stadig har en vigtig rolle at spille.
Foto: Copenhagen Infrastructure Partners
Foto: Copenhagen Infrastructure Partners

Der er taget endelig investeringsbeslutning på utroligt få brintprojekter, hvor mange projekter er blevet skubbet frem i tid, men brint og PTX har fortsat en rolle at spille, selv om forventningerne er blevet mere afdæmpede, fortæller Philip Christiani, der er partner i CIP, til Børsen.

“Brint har været talt meget op i de sidste år som svensknøglen, der kunne løse alle problemer. Realiteten er – det kan vi se i vores tal og i de diskussioner, vi har – at det her pendul er måske ved at svinge ind mod midten igen,” siger Philip Christiani til avisen og peger på, at en anden realisme har indfundet sig i markedet.

Marie Münster, der er professor i energisystemanalyse ved DTU, fortæller, at markedet lige nu lader lader vente på sig efter en årrække med det, hun betegner som hype. 

Men både CIP og Marie Münster er overbevist om, at brint og PTX vil spille en vigtig rolle i den grønne omstilling, men den store vækst kommer først mellem 2030 og 2050. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også