MT Højgaard Danmark indgår aftale med Siemens om udbygning af elnettet

Aftalen om at bygge nye højspændingsstationer ventes over otte år som minimum at bidrage med 650 mio. kr. i omsætning til entreprenørfirmaet MT Højgaard Danmark. 
Foto: Jens Henrik Daugaard
Foto: Jens Henrik Daugaard
AF MARKETWIRE

MT Højgaard Holdings danske forretningsenhed, MT Højgaard Danmark, er blevet valgt af Siemens Energy som samarbejdspartner til at udbygge elnettet i den vestlige del af Danmark.

Aftalen ventes som minimum at bidrage med 650 mio. kr. i omsætning til MT Højgaard Danmark hen over otte år.

Siemens Energy indgik i sidste uge et strategisk partnerskab med det statslige Energinet om en omfattende udbygning og renovering af elnettet på Fyn og i Jylland. I løbet af de næste otte år skal elnettet udbygges med et stort antal forstærkede 150 kV-højspændingsstationer.

”Partnerskabsaftalen med Energinet taler ind i flere af vores strategiske mål. Vi vil gerne være del af store danske energiprojekter, og vi vil gerne indgå i langvarige samarbejdsaftaler med ligesindede virksomheder og bygherrer. Vi ser frem til det tætte samarbejde med de andre parter, og så glæder vi os til at give lokale underleverandører muligheder for at bidrage undervejs,” udtaler Carsten Lund, der er administrerende direktør i MT Højgaard Danmark.

Aftalen påvirker ikke byggekoncernens forventninger til 2024.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også