Medie: Siemens Gamesa står over for stor fyringsrunde – 550 job kan blive nedlagt i Danmark

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa overvejer at afskedige op mod 4100 ansatte globalt, skriver Bloomberg News.
Foto: Siemens Gamesa
Foto: Siemens Gamesa
AF MARKETWIRE

Der er udsigt til en markant reduktion i medarbejderstaben hos Siemens Gamesa, der overvejer at afskedige op mod 4100 ansatte. Heraf kan op mod 550 være at finde i Danmark.

Det skriver Bloomberg News, der henviser til unavngivne kilder med kendskab til de igangværende diskussioner.

Afskedigelserne skal ske som et led i den igangværende restrukturering af Siemens Gamesa, der er den pressede vind-enhed under hovedselskabet Siemens Energy.

Ifølge Bloomberg News er selskabet lige nu i færd med at forhandle med fagforeningerne og vil melde mere konkret ud på et senere tidspunkt. Ud over de danske arbejdspladser kan 430 stillinger blive ramt i Spanien samt 370 stillinger i Tyskland.

Vindmølleproducenten har i længere tid været udfordret af kvalitetsproblemer, der har afholdt selskabet fra at sælge flere af sine store og nyeste landmøller. Det kan også ses på ordreindgangen, som i andet kvartal faldt 75,7 pct. fra samme periode sidste år til blot 881 mio. euro, fremgik det af regnskabet tidligere på måneden. Her fremviste selskabet desuden et underskud på 448 mio. euro - svarende til 3,3 mia. kr. - mod 374 mio. euro i samme periode året inden.

Nyheden om de forestående fyringer kommer dagen efter, at den danske statsfond Eifo har uddelt 634 mio. kr. i grøn investeringsstøtte til udvalgte virksomheder. Pengene går blandt andet til Siemens Gamesa, der bruger støtten som finansiering af ny produktion i Danmark, der vil skabe 500 arbejdspladser, lød det mandag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også