Watch Medier

Klummer

Sund fornuft eller spil med rouletten

I den besværlige balancegang mellem åbenhed og hensyn til virksomhedshemmeligheder, har Sundhedsministeriet valgt at lægge røgslør over helt centrale vilkår for at støtte en potentiel dansk coronavaccine med op til 800 mio. kr. Det gør det svært at vurdere, om risikoen står mål med gevinsten.

Minksagen tog endnu en tur i manegen

En af de største erhvervspolitiske beslutninger i nyere tid bliver ved med at forfølge regeringen. I novembers første uge overskyggede mink et historisk klimatopmøde i Skotland.

Abekasteri for fuld udblæsning

Statsministeren henviser til råd fra sine embedsmænd, når hun skal forklare, hvorfor vigtige sms'er fra beslutningen om at aflive det danske minkerhverv er blevet slettet. Dermed rejser sig spørgsmålet, om hun ligefrem vil ofre sin nære medarbejder, departementschef Barbara Bertelsen, for at ride stormen af kritik af og redde sig selv.

Nye EU-regler for banker kan ramme erhvervslivet bredt

Når EU-Kommissionen i næste uge præsenterer sit forslag til nye kapitakrav for bankerne, er det ikke blot relevant i den finansielle sektor. En stor del af erhvervslivet kan ende med dyrere finansiering, hvis de nuværende forslag ender som lov.

Sverige retter sigtekornet mod dansk guldåre

Life science-industrien er en af Danmarks og hovedstadsregionens absolutte styrkepositioner og henter hvert år milliarder til statskassen og beskæftiger flere end 50.000 personer. Men nu arbejder kræfter for at gøre Stockholm til hovedudfordrer til Københavns status som nordens hovedstad for life science.

Møgsager går stadig ikke væk af sig selv

En sag om krænkelser i milliardvirksomheden Danbred har de seneste uger rystet dansk landbrug. Efter ni dages stilhed meldte selskabets hovedaktionær Landbrug & Fødevarer sig endelig på banen med en markant selvkritik.

Flere billige boliger – men hvor?

Regeringen er på trapperne med et udspil, der skal sikre flere billige boliger i hovedstaden. I udgangspunktet et initiativ, som det er svært meningsfuldt at være modstander af. Men der bliver nok behov for en meget bred fortolkning af, hvad der hører til hovedstaden.

Slutspillet om dansk coronavaccine kan gå i gang

Med politikerne på vej tilbage på Christiansborg til en ny politisk sæson er det nu, at Bavarian Nordic skal sikre den ønskede milliardstøtte fra regeringen. Selskabet gav i denne uge sig selv bedre kort på hånden, men måske Bavarian Nordic med udtalelser i pressen alligevel har gjort forhandlingerne sværere?

De unge gør som de vil – heldigvis

Vanen tro stod organisationer og virksomheder i kø for at kommentere på årets optag på de videregående uddannelser. Der var ingen mangel på bekymrede miner. Men mon ikke Danmark klarer sig trods alt.

Hvad kommer efter ISS' braiserede tykkam?

Servicekoncernen ISS er kørt i hegnet med en af sine største kontrakter – med forsvaret. Nu bliver opgaverne nationaliseret, og så er spørgsmålet hvilken kontrol, der så bliver med mad og rengøring.

1 - 25 af 55

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs