Medie: Salling Group vil ikke købe Magasin-kæden

Det britiske ejerselskab bag Magasin arbejder igen på et salg af den danske stormagasinkæde. Men den mest oplagte danske køber, Salling Group, afviser på ny at være interesseret i at købe. (Opdateret)
En salgsproces for Magasin skulle endnu engang være i gang. | Foto: Joachim Ladefoged / Ritzau Scanpix
En salgsproces for Magasin skulle endnu engang være i gang. | Foto: Joachim Ladefoged / Ritzau Scanpix

Den danske stormagasinkæde Magasin du Nord kan være på vej mod et salg, da hedgefonden bag Debenhams, der ejer Magasin, har sat gang i en salgsproces for Magasin.

Det skriver den britiske avis The Times, og Berlingske bragte mandag navnet Salling Group på banen som mulig køber.

Lige nu står investeringsbanken Lazard ifølge The Times for en auktion, mens det britiske advokatfirma Freshfields Bruckhaus Deringer også er koblet på salget. Endnu er det dog på et meget tidligt stadie. Det anslås, at prisen for Magasin ligger på 150-200 mio. pund. (1,2-1,6 mia. kr.), hvilket er noget mindre end de 2 mia. kr., Debenhams tidligere har forlangt.

I august 2018 var Debenhams også på udkig efter en køber til Magasin, og dengang blev den danske dagligvarekoncern Salling Group nævnt som en potentiel aftager. Salling Group kan også komme på tale denne gang, udtalte den selvstændige rådgiver og ekspert i detailhandel Frederik Aakard til Berlingske.

Det afviser Salling Groups topchef, Per Bank, dog tirsdag over for mediet Finans. Han skriver i en besked til mediet, at hans kommentarer er de samme, som han gav i efteråret 2018 om emnet. Da konstaterede Salling-chefen:

"Vi har sagt nej tak til at indgå i en proces om Magasin. Vores Salling-stormagasiner er inde i en rigtig flot udvikling, men jeg vurderer ikke, at vi skal bruge kapital på flere stormagasiner. Vores fokus ligger på at udvikle den nuværende forretning, selvom vi selvfølgelig også holder øje på nye muligheder."

Frederik Aakard pegede også på, at kapitalfonde, som tidligere har været aktive på markedet for detailvirksomhed, formentlig ikke kommer til at investere i Magasin, da de tidligere har brændt fingrene på større investeringer.

Velkendte problemer

Debenhams, der engang beskrev Magasin som en kronjuvel, har ejet Magasin siden 2009, og det er ingen hemmelighed, at den britiske varehuskæde har kæmpet med økonomien de seneste år.

Samlet set ejer Debenhams ejer 220 stormagasiner i 22 lande – herunder Magasin syv steder i Danmark.

I Magasins største butik i Danmark, på Kongens Nytorv i København, er det ATP Ejendomme og Pensiondanmark, som i fællesskab ejer det knap 60.000 kvm store bygningskompleks. Parterne købte det i 2005 for 1,2 mia. kr., men i seneste regnskab er det opført til en værdi af godt 2,2 mia. kr. baseret på et afkastkrav på 4 pct. Ejendommen havde i 2019 lejeindtægter for godt 100 mio. kr.

(Artiklen er opdateret tirsdag 15. september med kommentar fra Salling Group)

Læs mere her:

Storaktionær vil købe Magasin – for en slik

Stormagasiner skal undgå slagtilbud og sørge for selvbetjening

De danske stormagasiner holder tempo med udsigtsplatforme, vinbarer og købmandskab

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også