Watch Medier

Chr. Hansen køber tysk firma med speciale i mælkesukker

Ingredienskoncernen Chr. Hansen har indgået en aftale om at overtage et tysk selskab specialiseret i mælkesukker-varianter.(Opdateret)

Chr. Hansens nye opkøb er specialist i mælkesukker. | Foto: Marco Vasini/AP/Ritzau Scanpix

Den børnoterede ingredienskoncern Chr. Hansen Holding har indgået en aftale om at overtage det tyske selskab Jennewein Biotechnologie i Bonn.

Opkøbet har til formål at styrke og udvide Chr. Hansens mikrobielle og fermenteringsteknologi, skriver ingredienskoncernen i en børsmeddelelse.

Selskabet er førende inden for oligosaccharider til human mælk, hedder det i meddelelsen fra Chr. Hansen.

Oligosaccharider tilhører ifølge meddelelsen de vigtige mælkesukker-varianter, som i naturlig form er indeholdt i brystmælk, og som derfor er relevante i forhold til arbejdet med mælkeerstatningsprodukter.

Stort potentiale

Købet af Jennewein kan være et af de bedre, for potentialet er der. Det vurderer Per Fogh, analytiker i Sydbank.

"Jeg antager, at det tyske selskab allerede nu har en anselig markedsandel. Og får selskabet godkendelser fra Indien og Kina hjem, så er potentialet stort," siger han om købet.

Samlet er det ingredienskoncernens vurdering, at markedet for disse såkaldte HMO-produkter i 2025 vil udgøre omkring 400 mio. euro, svarende til omkring 3 mia. kr., og at man med opkøbet af Jennewein kan sikre sig en førerposition på det marked.

Jennewein har kommercialiseret fremstillingen af indtil videre seks HMO-varianter og har ifølge Chr. Hansen en stærk pipeline af nye produkter og henved 200 patenter i flere nøglemarkeder.

Virksomheden og de omkring 100 medarbejdere har hjemme i Bonn, mens produktionen finder sted hos andre producenter.

Med opkøbet håber Chr. Hansen at kunne skabe en effektiv produktion ved bl.a. at udnytte sine eksisterende produktioner og know-how.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvor meget Chr. Hansen Holding skal betale for Jennewein, men ifølge Ritzau Finans er der betalt 310 mio. euro eller 2,3 mia. kr. for virksomheden.

Dog hedder det, at investeringen skal ses i sammenhæng med, at Chr. Hansen har planer om at investere 200 mio. euro udvidelsen af sine produktionsfaciliter frem til 2025. Herunder er der planer om at opføre en helt ny HMO-produktion.

(Artiklen er opdateret)

Genstartsteam anbefaler kapitalindsprøjtning til fødevareorganisation Nestlé-finansdirektør: Vi kommer nok til at gennemføre flere store opkøb Novozymes: Næstformand køber yderligere 1000 aktier 

Mere fra Watch Medier

Pensionskasse frikendes i konkurrencesag

Retten i Lyngby har afsagt dom i sag fra 2017, hvor PKA og Danica gik sammen om et tilbud på pensionsordningen for medarbejdere hos det daværende Dansk Supermarked.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs