Watch Medier

Aktionærer i energiselskab under afvikling får købstilbud over børskurs

Aktionærerne i sol- og vindenergiselskabet Athena har fået et tilbud på 3,7 kr. per aktie, hvilket har sendt aktiekursen op. Selskabet har i længere tid arbejdet med at reducere aktiviteterne.

Foto: REEL

Det børsnoterede sol- og vindenergiselskab Athena Investments står efter en afvikling af mange aktiviteterne til at blive købt af børsen. Sellskabets aktionærer har fået et købstilbud fra det italienske holdingselskab Fidim S.r.l.

Tilbuddet er et betinget, frivilligt offentligt kontant købstilbud til aktionærerne i Athena om køb af samtlige aktier i selskabet, eksklusive eventuelle aktier ejet af Athena og aktionærer, der er hjemmehørende i udenlandske jurisdiktioner.

Tilbudskursen udgør 3,70 kontant pr. aktie. Aktien lå før meddelelsen i omkring 3,13 kr., men er siden steget til 3,62 kr.

Af en fondsbørsmeddelelse fra Fidim fremgår det, at Fidim senest om fire uger, det vil sige den 6. november, vil fremsætte et tilbudsdokument.

Her vil Athenas bestyrelse samtidig offentliggøre en redegørelse vedrørende købstilbuddet.

Athena ønsker ikke at kommentere købstilbuddet på nuværende tidspunkt.

Hvis købstilbuddet bliver godkendt, er Fidims planer at tvangsindløse de resterende aktionærer og afnotere Athena fra den københavnske fondsbørs.

"I betragtning af den væsentlige reduktion af selskabets (Athena, red.) virksomhed siden 2019 har Fidim S.r.l. til hensigt at lade selskabet indtræde i en likvidationsproces eller at bruge selskabet til andre aktiviteter," fremgår det af meddelelsen.

Svage vindforhold sendte Athenas produktionen kraftigt ned

Athena: Både sol og vind producerede under niveau i juli

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Vores sites – gå på opdagelse i alle vores nyheder om dansk og internationalt erhvervsliv

Vil du vide mere om en bestemt branche eller et bestemt område? Watch Medier dækker dansk erhvervsliv tættere end noget andet medie og udgiver desuden en række internationale sites. Se mere herunder.