Watch Medier

Aktionærer i energiselskab under afvikling får købstilbud over børskurs

Aktionærerne i sol- og vindenergiselskabet Athena har fået et tilbud på 3,7 kr. per aktie, hvilket har sendt aktiekursen op. Selskabet har i længere tid arbejdet med at reducere aktiviteterne.

Foto: REEL

Det børsnoterede sol- og vindenergiselskab Athena Investments står efter en afvikling af mange aktiviteterne til at blive købt af børsen. Sellskabets aktionærer har fået et købstilbud fra det italienske holdingselskab Fidim S.r.l.

Tilbuddet er et betinget, frivilligt offentligt kontant købstilbud til aktionærerne i Athena om køb af samtlige aktier i selskabet, eksklusive eventuelle aktier ejet af Athena og aktionærer, der er hjemmehørende i udenlandske jurisdiktioner.

Tilbudskursen udgør 3,70 kontant pr. aktie. Aktien lå før meddelelsen i omkring 3,13 kr., men er siden steget til 3,62 kr.

Af en fondsbørsmeddelelse fra Fidim fremgår det, at Fidim senest om fire uger, det vil sige den 6. november, vil fremsætte et tilbudsdokument.

Her vil Athenas bestyrelse samtidig offentliggøre en redegørelse vedrørende købstilbuddet.

Athena ønsker ikke at kommentere købstilbuddet på nuværende tidspunkt.

Hvis købstilbuddet bliver godkendt, er Fidims planer at tvangsindløse de resterende aktionærer og afnotere Athena fra den københavnske fondsbørs.

"I betragtning af den væsentlige reduktion af selskabets (Athena, red.) virksomhed siden 2019 har Fidim S.r.l. til hensigt at lade selskabet indtræde i en likvidationsproces eller at bruge selskabet til andre aktiviteter," fremgår det af meddelelsen.

Svage vindforhold sendte Athenas produktionen kraftigt ned

Athena: Både sol og vind producerede under niveau i juli 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs