Huscompagniet melder ud: Er klar til børsnotering

Den nuværende ejer af Huscompagniet, en kapitalfond under EQT, bryder to års tørke med børsnoteringer på Nasdaq Copenhagen og lader nu det danske byggefirma børsnotere. Der bliver dog ikke udstedt nye aktier i Huscompagniet ved børsnoteringen.
Huscompagniets topchef Martin Ravn-Nielsen (th.) og finansdirektør Mads Dehlsen Winther. | Foto: Gregers Thyco
Huscompagniets topchef Martin Ravn-Nielsen (th.) og finansdirektør Mads Dehlsen Winther. | Foto: Gregers Thyco
AF RITZAU FINANS OG HELLA ANDERSEN

Efter uger med vedholdene rygter tager Huscompagniet nu bladet fra munden og bekræfter, at selskabet er klar til at tage skridtet mod en børsnotering.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse torsdag morgen.

Børsnoteringen kommer til at ske gennem salg af eksisterende aktier i selskabet, og derfor regner selskabet ikke med noget provenu fra noteringen.

"Jeg synes, at den overvejede børsnotering er det rette næste skridt for at støtte den fremtidige vækst - navnlig i Danmark og Sverige. Det vil sikre en stærkt platform for fremtidig vækst ved at øge selskabets synlighed og dermed yderligere styrke brandet og øge muligheden for at tiltrække og fastholde dygtige ansatte såvel som at forstærke forholdet til vores underleverandører," udtaler Claus V. Hemmingsen, bestyrelsesformand i Huscompagniet.

Huscompagniet er i dag ejet af kapitalfonden EQT. Sidste år byggede Huscompagniet 1400 huse i Danmark og havde en omsætning på 2,5 mia. kr. Selskabet har 437 ansatte.

I de første ni måneder af 2020 havde Huscompagniet en omsætning på 2,6 mia. kr. mod 2,5 mia. i samme periode sidste år og et overskud på driften før særlige poster (EBITA) på 206 mio. kr. Sidste år landede driftsresultatet på 196 mio. kr. i samme periode.

Det er første gang i to år, at der kommer en børsnotering på fondsbørsen i København.

Ny ejerstruktur

Den nye ejerstruktur, som den forestående børsnotering af Huscompagniet medfører, kommer ikke til at foranledige et egentligt stilskifte for virksomheden, men vil give ekstra opmærksomhed i den brede offentlighed.

Det vurderer selskabets administrerende direktør, Martin Ravn-Nielsen, over for Ritzau Finans.

Børsnoteringen ventes at ske ved, at den nuværende kapitalfondsejer, EQT, som har været ejer de seneste cirka 5 år, sælger ud af sine aktier i virksomheden.

"Som virksomhed er jeg ikke i tvivl om, at der vil komme noget mere fokus på os, men jeg vil også sige, at EQT, til trods for at de godt ved, at deres ejerskab med os ikke er langsigtet, har givet os lov til rent ledelsesmæssigt at have de langsigtede ambitioner og vækstbriller på," sige rhan.

"Så på den måde ser jeg ikke, at der kommer et helt nyt stilskifte overhovedet som følge af den nye ejerstruktur, som børsnoteringen medfører. Vi fortsætter vores ambitioner og vækstrejser, som vi har været vant til at arbejde med," siger Martin Ravn-Nielsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også