Watch Medier

Flügger køber igen op i Østeuropa

For anden gang på et år køber malervarekoncernen Flügger op i Østeuropa. Denne gang drejer det sig om et køb på 208 mio. kr. for 70 procent af Eskaro, som sælger malervarer på en stribe markeder i Østeuropa og Baltikum.

Foto: Ulrich Borch/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Flügger køber en stor bid af malervarekoncernen Eskaro, der har aktiviteter særligt i Østeuropa og Baltikum.

Det oplyser den danske malervarekoncern i en børsmeddelelse.

Flügger betaler 208 millioner kroner for at købe 70 procent af Eskaro. De sidste 30 procent vil blive beholdt af stifter og administrerende direktør for Eskaro Igor Chumakov.

Eskaro har 1100 ansatte. Koncernen har aktiviteter i Finland, Rusland, Hviderusland, Ukraine, Estland, Letland og Litauen.

Eskaro har en årlig omsætning på 420 millioner kroner. Flügger har selv en omsætning på den gode side af to milliarder kroner om året.

"Eskaro er en yderst interessant virksomhed, der opererer på vækstmarkeder. Eskaro har gennem årene skabt en solid platform i Østeuropa, hvor vi tror på, at der er potentiale for fortsat profitabel vækst," siger Flüggers administrerende direktør, Jimmi Mortensen, om opkøbet.

Opkøbet skal godkendes af konkurrencemyndigheder, men ventes at være på plads i starten af 2021.

Det er det andet store opkøb i Østeuropa fra Flügger inden for det seneste år. Sidste år købte koncernen en stor bid af den polske malerkoncern Unicell.

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs