Watch Medier

Flügger køber igen op i Østeuropa

For anden gang på et år køber malervarekoncernen Flügger op i Østeuropa. Denne gang drejer det sig om et køb på 208 mio. kr. for 70 procent af Eskaro, som sælger malervarer på en stribe markeder i Østeuropa og Baltikum.

Foto: Ulrich Borch/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Flügger køber en stor bid af malervarekoncernen Eskaro, der har aktiviteter særligt i Østeuropa og Baltikum.

Det oplyser den danske malervarekoncern i en børsmeddelelse.

Flügger betaler 208 millioner kroner for at købe 70 procent af Eskaro. De sidste 30 procent vil blive beholdt af stifter og administrerende direktør for Eskaro Igor Chumakov.

Eskaro har 1100 ansatte. Koncernen har aktiviteter i Finland, Rusland, Hviderusland, Ukraine, Estland, Letland og Litauen.

Eskaro har en årlig omsætning på 420 millioner kroner. Flügger har selv en omsætning på den gode side af to milliarder kroner om året.

"Eskaro er en yderst interessant virksomhed, der opererer på vækstmarkeder. Eskaro har gennem årene skabt en solid platform i Østeuropa, hvor vi tror på, at der er potentiale for fortsat profitabel vækst," siger Flüggers administrerende direktør, Jimmi Mortensen, om opkøbet.

Opkøbet skal godkendes af konkurrencemyndigheder, men ventes at være på plads i starten af 2021.

Det er det andet store opkøb i Østeuropa fra Flügger inden for det seneste år. Sidste år købte koncernen en stor bid af den polske malerkoncern Unicell.

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs