Watch Medier

Købmandsfond har solgt ejendomme for en kvart milliard

Som et led i sin 2021-strategi slanker KFI sin portefølje gevaldigt. 55 af købmandsfondens ejendomme er solgt på to år, og planen er, at 17 flere skal væk.

Peter Lange er driftsdirektør (COO) i købmandsfonden KFI. | Foto: PR / KFI

55 ejendomme for en samlet sum af en kvart mia. kr. er allerede solgt over de seneste to år, men her stopper KFI Erhvervsdrivende Fond ikke, skriver Børsen. Købmandsfonden, som KFI også kaldes, planlægger at sælge yderligere 17 ejendomme fra porteføljen.

Årsagen er, at KFI, der er Danmarks tredjestørste ejendomsudlejer, vurderer, at der ikke længere er grundlag for at drive supermarked på adresserne.

Peter Lange, driftsdirektør (COO) i KFI, glæder sig over udviklingen, men tilbage står nu de 17 ejendomme klar til salg.

"Der er hovedsageligt tale om mindre detailhandelsejendomme spredt over hele landet. Det er ejendomme, der tidligere har rummet en butik, men som ikke egner sig til et fremtidigt supermarked. Ejendommene har et samlet areal på ca. 25.000 kvm, og vi forventer, at salgssummen vil være cirka 175 mio. kr.," siger Peter Lange.

Det er desuden planen, at fondens portefølje skal vokse gennem udvikling af eksisterende ejendomsprojekter som eksempelvis Domus Vista-området på Frederiksberg og Nivå Centret. Samtidig har man taget fat på ejendommenes tomgang, der allerede er reduceret med 50.000 kvm til under 15.000 kvm af den i alt ca. 430.000 kvm store portefølje.

KFI, der ejer 41 pct. af Dagrofa-koncernen, sluttede 2019 med rekordhøje 215 mio. kr. på bundlinjen – bl.a. som resultat af den igangværende trimning af ejendomsporteføljen.

Udover de danske aktiviteter besidder selskabet også ejendomme i Tyskland, og sidste år havde KFI lejeindtægter på samlet set 392 mio. kr., hvilket var 5,1 pct. mere end året før.

Optimering af ejendomsporteføljen bidrager til rekordresultat hos KFI

KFI sælger 11.500 kvm logistik til onlineforhandler

KFI sætter punktum i Ringsted med nyt millionfrasalg 

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs