Watch Medier

Maersk Tankers sælger 14 skibe for 2,6 milliarder

Det danske tankrederi Maersk Tankers sælger 14 produkttankskibe til China Development Bank Financial Leasing for 422 mio. dollar (ca. 2,6 mia. kr.) og chartrer straks ni skibe tilbage.

Foto: PR / Maersk Tankers

Maersk Produkt Tankers gennemfører et stort salg af 14 produkttankskibe og har straks chartret ni af skibene tilbage på en bareboat charter.

Salget er sket til China Development Bank Financial Leasing for 422 mio. dollar (ca. 2,6 mia. kr.), oplyser Maersk Tankers i en meddelelse.

Alle 14 tankskibe vil ifølge fortsat blive kommercielt og teknisk håndteret af Maersk Tankers.

"Salget er et vigtigt skridt i vores strategi om at justere sammensætningen af Maersk Product Tankers' flåde og størrelsen på den, så vi kan skabe attraktive afkast til vores ejere", siger Claus Gronborg, investeringsdirektør i Maersk Tankers.

Maersk Tankers opererer ca. 220 skibe og har planer om, at flåden skal vokse. Det vil være en fordel for pool-partnere og fragtkunder, påpeger rederiet.

De 14 skibe vil blive leveret til CDBL i løbet af de kommende måneder.

Maersk Tankers udvider pool med skibe fra Lim-familiens skibsejende selskab 

Maersk Tankers efter 38 dages migrantkrise: Der var ingen udsigt til en løsning 

 

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs