Goldman Sachs køber over 900 boliger i Danmark i milliardhandel

Birch Ejendomme sælger syv projekter på over 70.000 kvm i Silkeborg, Horsens, Kolding, Viborg og Randers, som forventes at stå klar i 2022.
Foto: PR / Birch Ejendomme
Foto: PR / Birch Ejendomme

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, der for et år siden trådte til med nødvendig kapital til Gefion Groups storstilede boligprojekt Rødovre Port, har igen kastet sig over en dansk ejendomstransaktion.

Syv projekter med tilsammen over 900 boliger, som Birch Ejendomme i Silkeborg er udvikler på, har således fået Goldman Sachs som ejer i et partnerskab med Rubik Properties, oplyser den danske ejendoms- og investeringsforvalter i en meddelelse sendt til EjendomsWatch.

”Vi er glade for at danne partnerskab med Rubik Properties og samarbejde med Birch Ejendomme om at levere nybyggede, miljøvenlige boliger med en overkommelig husleje, som vil gavne lokalsamfundene,” siger Nabil Aquedim, der har titel af executive director i Goldman Sachs, i meddelelsen, som ikke røber købssum.

Tages der udgangspunkt i en kvadratmeterpris på 20.000 kr., som Birch Ejendomme tidligere har brugt som pejlemærke, løber de godt 70.000 kvm op i over 1,4 mia. kr.

Jyske byer

De solgte projekter er beliggende i Silkeborg, Horsens, Kolding, Viborg og Randers og udgør over 70.000 kvm fordelt på lejemål med en gennemsnitsstørrelse på cirka 75 kvm, som alle bliver DGNB-certificeret og forventes at stå færdig i løbet af 2022.

”Vi er taknemmelige for tiltroen fra Goldman Sachs og glæder os over at kunne igangsætte et partnerskab med denne fremtidige erhvervelse af en boligportefølje defineret ved DGNB-certificerede boligprojekter beliggende i regionale vækstbyer, ligesom vi værdsætter det tillidsbaserede og professionelle samarbejde med Birch Ejendomme”, siger Jacob Smergel-Krog, adm. direktør i Rubik Properties i meddelelsen.

”I Birch Ejendomme er vi meget tilfredse med at udvide vores kreds af professionelle investorer med en så velrenommeret og international investor som Goldman Sachs med denne transaktion," lyder det fra Thomas Bertelsen, partner i Birch Ejendomme.

"Det understøtter vores ambition om at levere udlejede, bæredygtige kvalitetsbyggerier til boligmarkedet i danske vækstbyer. Vi er glade for det professionelle samarbejde, vi har haft med Goldman Sachs og Rubik Properties om denne transaktion, og ser frem til at levere de i alt syv ejendomme over de kommende år," fortsætter han.

Birch Ejendomme er en familieejet virksomhed, som i dag ejes og drives af de fem partnere René Birch, Thomas Bertelsen, Peder Østergaard, Thomas Bøgild-Jakobsen og Kenneth Biirsdahl.

Pr. 1. januar 2020 administrerede Birch Ejendomme over 2000 boliger, og selskabet bygger 1200-1500 lejeboliger om året

Over for EjendomsWatch anslog stifter René Birch i september porteføljen i Birch Ejendomme til at have en værdi på 10 mia. kr. frem til udgangen af 2023.

Birch Ejendomme efter milliardhandel: "Der skulle noget skala på"

Birch Ejendomme har byggerier for op til 10 mia. kr. frem til udgangen af 2023 

Birch Ejendomme vil bygge 125 boliger i Kolding

Birch Ejendommes plan om 330 boliger i Horsens er skrinlagt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også