Watch Medier

Niras opkøber vandovervågningsfirma

Efter flere år med delvist ejerskab overtager det rådgivende ingeniørfirma Niras nu hele ejerskabet af Amphi-Bac. Sidste brik i puslespillet er, at specialistvirksomheden får godkendt sit årsregnskab for 2020, fortæller tidligere medejer og direktør.

En stor del af Amphis forretning er varslingssystemer ved badesteder. Her ses et varslingsskilt opsat ved Køge Marina, som drives af batterier og solceller og lyser rødt ved risiko for forringet badevandskvalitet. | Foto: Amphi-Bac/PR

Niras opruster på sin rådgivning til vandsektoren og overtager nu det fulde ejerskab af vandovervågningsfirmaet Amphi-Bac.

Det fremgår af virksomhedsregistret og bliver bekræftet af den nu forhenværende medejer og direktør af selskabet, Søren Bastholm Olesen.

"Vi er blevet enige om, at det giver god mening, at Niras nu køber os andre medejere ud, så de får det fulde ejerskab," siger han til CleantechWatch.

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras har de seneste tre år siddet på omkring en fjerdedel af ejerskabet i den lille specialistvirksomhed, som arbejder med overvågning, sporing og alarmering af biologisk vandforurening i både badevand og drikkevand.

Ejerskiftet bliver dermed heller ikke den store omvæltning for den lille håndfuld ansatte i Amphi-Bac, som de seneste år har lejet sig ind i Niras' kontorlokaler i Aalborg. Dog er Søren Bastholm Olesen overbevist om, at der for både Amphi-Bac og Niras vil være fordele ved handlen.

Hvor Niras får nogle nye kompetencer og opgavetyper ind i butikken, får medarbejderne fra Amphi-Bac mulighed for at indgå i et større team og trække på de mange tvær-faglige kompetencer, Niras byder på, når en større opgave skal løses.

"Vi kommer også til at spare meget på ikke at skulle have dobbelt af alt fra IT-systemer til direktion - og vi kommer selv til at kunne lægge flere timer i vores egentlige forretningsopgaver, fordi vi skal bruge mindre tid på administrative opgaver såsom regnskaber og fakturaer, der fremover vil blive varetaget af Niras. Så det glæder jeg mig også til," siger Søren Bastholm Olesen.

Den eneste brik, der mangler at falde på plads, inden Niras overtagelse endelige overtagelse af selskabet – som altså allerede er registreret i CVR-registret – er ifølge Søren Bastholm Olesen revisor-godkendelsen af 2020-regnskabet for Amphi-Bac. Det forventer han vil forløbe gnidningsfrit.

Hvor meget Niras har lagt på bordet i kroner og øre for opkøbet, ønsker den nu forhenværende Amphi-Bac-ejer ikke at oplyse.

Ingeniørforening drømmer om bedre vilkår for rådgivere i Kina efter ny EU-aftale

Niras melder om tidobling i klimaregnskaber for virksomheder og institutioner

Rådgivningsvirksomheder topper listen over mest attraktive arbejdspladser for ingeniører  

Rambøll trumfer alle rådgivere på toplinjen – men Sweco topper på indtjeningen

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs