Watch Medier

Magasin tilbudt til Salling og Bestseller - begge takker nej

To store spillere i dansk detailhandel og mode er blevet tilbudt at købe Magasin du Nord af britiske Debenhams. "Jeg tror, at gud og hver mand har fået tilsendt det," siger Bestsellers ejer om købstilbuddet.

Debenhams har svært ved at få solgt Magasin. | Foto: Aleksander Klug

Den udfordrede ejer af Magasin, britiske Debenhams, har af flere omgange forsøgt at afsætte stormagasinkæden til både Bestseller og Salling Group.

Begge detailkoncerner har takket nej, skriver Børsen.

Magasin har længe været til salg, men ingen af de mest oplagte købere har vist interesse.

"Det (et køb, red.) er ikke interessant, og du kommer ikke til at se nogen overraskelser herfra," konstaterer Anders Holch Povlsen over for Børsen.

Sallings kommunikationschef, Kasper Reggelsen, afviser også i et skriftligt svar enhver plan om overtagelse.

Debenhams, der slæber rundt på en gæld på 5 mia. kr. og længe har kæmpet for at undvige en konkurs, har ellers været ivrige for at komme af med Magasin-kæden.

"Jeg tror, at gud og hver mand har fået tilsendt det (købstilbuddet, red.)," siger Anders Holch Povlsen til Børsen.

På trods af flere afvisninger har Magasin-ejerne ikke opgivet et salg af kæden endnu.

"Vi har et godt niveau af interesse i forretningen, og dialogen fortsætter med et antal parter, men vi kan ikke kommentere individuelle parters involvering i den proces," skriver Tim Danaher, talsmand for Debenhams, i et skriftligt svar til Børsen.

Den britiske koncern endte i april 2019 i rekonstruktion og måtte for nyligt opgive at finde en ejer af selskabets over 100 forretninger i Storbritannien.

 

Link til originalartikel (for abonnenter):

Mere fra Watch Medier

GN Store Nords aktieudvidelse mødt med kursfald

GN Store Nords aktiekurs faldt kraftigt torsdag oven på meldingen om en stor aktieudvidelse og offentliggørelsen af årsregnskabet. Aktionærerne har lidt et værditab på 55 pct. over de seneste 12 måneder.

Mærsk har udledt langt mere CO2 end tidligere oplyst

Nye beregninger fra Mærsk viser, at rederikoncernen har udledt markant mere CO2 end først rapporteret. Forskellen fra de tidligere beregninger er større end den mængde, som det samlede danske landbrug udledte i 2021.

Underskud og formandsskifte i Gyldendal

Efter frasalg af den underskudsgivende bogstreamingtjeneste Chapter og en lavere indtjening på flere områder fik forlagshuset et underskud på næsten 60 mio. kr. i 2022. Næstformand overtager formandsposten ved næste generalforsamling.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs