Watch Medier

Medie: Medejer solgte for en slik inden børsnotering af Valuer

Medstifter blev presset ud af it-selskabet Valuer og gik glip af en milliongevinst i forbindelse med børsnoteringen, skriver Økonomisk Ugebrev. Investor Michael Moesgaard Andersen afviser beskyldningerne.

Michael Moesgaard afviser beskyldninger om tvivlsom forretningsetik i børsnoterede Valuer. | Foto: PR

Der har fundet et beskidt spil sted i kulisserne forud for børsnoteringen af Valuer, skriver Økonomisk Ugebrev.

Mediet har talt med flere anonyme kilder, som fortæller, hvordan medstifter Daniel Laursen først blev kørt ud på et sidespor og siden fik tilbudt 1 mio. kr. for sine aktier i it-selskabet uden at få at vide, at den resterende ejerkreds arbejdede på en snarlig børsnotering.

Dermed solgte han sine aktier for en slik til medejerne Michael Moesgaard Andersen, Finn Peder Hove og Dennis Juul Poulsen, som til gengæld scorede gevinsten på samlet omkring 58 mio. kr. efter børsnoteringen.

Michael Moesgaard Andersen afviser påstandene overfor Økonomisk Ugebrev og peger på, at Daniel Laursen selv ønskede at afhænde sine aktier.

"Vi har haft en fin dialog med Daniel om værdisætning, og Daniel Laursen har selv meddelt os skriftligt, at han ved indgåelse af aftalerne om sit firmas salg af de nævnte aktier i sommeren 2020 var bekendt med en kommende børsnotering på Nasdaq og en værdisætning på det aktuelle niveau," siger Michael Moesgaard Andersen i en skriftlig kommentar.

Valuer blev børsnoteret mandag og har siden oplevet kursfald. Aktien lagde fra land med en kurs på 13,9 kr., men er siden sendt ned til omkring 9 kr.

It-selskab henter kendt it-iværksætter ind i bestyrelsen

Innovativ platform vil børsnoteres og tredoble omsætningen i 2021 

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs