Watch Medier

EU giver grønt lys: Nets og italiensk selskab må fusionere

Fusionen mellem Nets og italienske Nexi blev annonceret i november, og EU-Kommissionen godkender nu sammenlægningen, som vil skabe det største betalingsselskab i Europa.

Det nye sammensmeltede selskab - Nets, Nexi og SIA - forventes at have en årlig omsætning på omkring 21,5 milliarder kroner. | Foto: Nets PR

EU-Kommissionen har givet grønt lys til fusionen mellem Nets og italienske Nexi.

Det skriver Reuters, der henviser til en bekræftelse fra Nexi.

Fusionen mellem de to selskaber blev annonceret i november og vil skabe det største betalingsselskab i Europa.

Fusionen foregår ved, at de eksisterende ejere i Nets modtager aktier i Nexi. I den forbindelse er Nets blevet værdisat til 58 milliarder kroner.

Nets blev så sent som i 2017 solgt i en stor handel, da kapitalfonden Hellman & Friedman købte og afnoterede selskabet fra fondsbørsen i København.

Dengang blev Nets solgt for 33 milliarder kroner, men værdien af selskabet er efterfølgende blevet næsten fordoblet.

De seneste år har Nets gennemført en række fusioner - herunder med tyske Concardis - og solgt dele af sine aktiviteter til amerikanske Mastercard - blandt andet Betalingsservice.

Nets så dagens lys under navnet PBS i 1968. Selskabet var gennem en lang årrække ejet af danske og norske banker samt Nationalbanken.

Nets udbyder i dag betalingsløsninger og står i Danmark blandt andet bag Dankortet og driften af NemID.

Nets har aktiviteter i 20 lande i Europa og 4000 ansatte. Nets havde sidste år en omsætning på cirka 7,5 milliarder kroner.

For Nexi er fusionen med Nets den anden store handel på kort tid. Sidste år annoncerede Nexi også en fusion med det italienske betalingsselskab SIA.

Det nye sammensmeltede selskab - Nets, Nexi og SIA - forventes at have en årlig omsætning på omkring 21,5 milliarder kroner.

Mastercard vil hyre i hobetal efter Nets' opkøb

Mastercard skulle skaffe konkurrent for at få Nets-handel igennem 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs