Watch Medier

Novo Holdings vil købe landbrugsjord til energianlæg

Novo Holdings, Sampension og European Energy investerer op til 1,5 mia. kr. i landbrugsjord, der skal blive til grøn energi.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

En ny fond til grøn omstilling ser dagens lys.

I en ny konstellation opretter Novo Holdings, Sampension og European Energy en fond med i første omkring 650 mio. kr. og op til 1,5 mia. kr. Pengene skal bruges til at købe landbrugsjord, som så skal blive til energianlæg som landvind- og solcelleparker. Jorden skal købes både i Danmark og Sverige.

Det skriver Børsen.

"European Energy har kendskabet til, hvor det er muligt og attraktivt at udvikle solenergi og landvind. Vi og Sampension har kapitalen og vil gerne bidrage til den grønne omstilling. Derfor går vi sammen med European Energy, der ved en masse om at udvikle grøn energi, og på den måde er det en rigtig god kombination," siger Morten Beck Jørgensen, ledende partner i Novo Capital Investors, Novo Holdings til avisen.

Partnerskabet vil også se på mulighederne for at kombinere fødevare- og energiproduktion og at omlægge lavbundsjorder til energiproduktion.

Der er i Danmark i dag nettilsluttet ca. 1,2 GW solceller, men Energistyrelsen forventer i sin seneste basisfremskrivning 6,4 GW i 2030. Anlæggene vil i areal fylde 10.000 hektar i alt – svarende til størrelsen på Amager.

Det tal kan dog blive væsentligt større, for på nuværende tidspunkt har Energinet, det statslige selskab med ansvar for elnettet, kendskab til planer om nye solcelleanlæg, der hvis de bliver realiseret inden 2025 vil øge kapaciteten af solceller i Danmark til samlet set 18 GW.

Solceller kan fylde 11.000 hektar landbrugsjord i 2030

Landbrugsminister er "helt høj" efter besøg: Solcelleanlæg på lavbundsjord skal i det politiske værksted

European Energy fastholdt farten i 2020 

Mere fra Watch Medier

GN Store Nords aktieudvidelse mødt med kursfald

GN Store Nords aktiekurs faldt kraftigt torsdag oven på meldingen om en stor aktieudvidelse og offentliggørelsen af årsregnskabet. Aktionærerne har lidt et værditab på 55 pct. over de seneste 12 måneder.

Mærsk har udledt langt mere CO2 end tidligere oplyst

Nye beregninger fra Mærsk viser, at rederikoncernen har udledt markant mere CO2 end først rapporteret. Forskellen fra de tidligere beregninger er større end den mængde, som det samlede danske landbrug udledte i 2021.

Underskud og formandsskifte i Gyldendal

Efter frasalg af den underskudsgivende bogstreamingtjeneste Chapter og en lavere indtjening på flere områder fik forlagshuset et underskud på næsten 60 mio. kr. i 2022. Næstformand overtager formandsposten ved næste generalforsamling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs