Watch Medier

Novo Holdings vil købe landbrugsjord til energianlæg

Novo Holdings, Sampension og European Energy investerer op til 1,5 mia. kr. i landbrugsjord, der skal blive til grøn energi.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

En ny fond til grøn omstilling ser dagens lys.

I en ny konstellation opretter Novo Holdings, Sampension og European Energy en fond med i første omkring 650 mio. kr. og op til 1,5 mia. kr. Pengene skal bruges til at købe landbrugsjord, som så skal blive til energianlæg som landvind- og solcelleparker. Jorden skal købes både i Danmark og Sverige.

Det skriver Børsen.

"European Energy har kendskabet til, hvor det er muligt og attraktivt at udvikle solenergi og landvind. Vi og Sampension har kapitalen og vil gerne bidrage til den grønne omstilling. Derfor går vi sammen med European Energy, der ved en masse om at udvikle grøn energi, og på den måde er det en rigtig god kombination," siger Morten Beck Jørgensen, ledende partner i Novo Capital Investors, Novo Holdings til avisen.

Partnerskabet vil også se på mulighederne for at kombinere fødevare- og energiproduktion og at omlægge lavbundsjorder til energiproduktion.

Der er i Danmark i dag nettilsluttet ca. 1,2 GW solceller, men Energistyrelsen forventer i sin seneste basisfremskrivning 6,4 GW i 2030. Anlæggene vil i areal fylde 10.000 hektar i alt – svarende til størrelsen på Amager.

Det tal kan dog blive væsentligt større, for på nuværende tidspunkt har Energinet, det statslige selskab med ansvar for elnettet, kendskab til planer om nye solcelleanlæg, der hvis de bliver realiseret inden 2025 vil øge kapaciteten af solceller i Danmark til samlet set 18 GW.

Solceller kan fylde 11.000 hektar landbrugsjord i 2030

Landbrugsminister er "helt høj" efter besøg: Solcelleanlæg på lavbundsjord skal i det politiske værksted

European Energy fastholdt farten i 2020 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs