Watch Medier

Microsoft køber taleteknologi-firma for 19,7 mia. dollar

Microsoft bekræfter et opkøb af selskabet Nuance Communications, efter at der mandag havde været rygter om, at en transaktion var under opsejling.

Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS / X90050

Microsoft har indgået aftale om at købe det børsnoterede it-selskab Nuance Communications, som blandt andet arbejder med kunstig intelligens og avanceret taleteknologi, for 19,7 mia. dollar - eller næsten 125 mia. danske kroner.

Det bekræfter den amerikanske softwarekoncern mandag eftermiddag, efter at der på forhånd havde været flere rygter om, at en handel var under opsejling.

Aktionærerne i Nuance Communications tilbydes 56 dollar per aktie kontant, hvilket udgør en præmie på 23 pct. i forhold til fredagens lukkekurs for aktien.

Inden det amerikanske børsmarked åbnede steg Nuance-aktien 23 pct. til kurs 56 dollar, mens aktien i Microsoft lå til et lille fald.

Mere fra Watch Medier

Topchef: Rekordordre beviser NKT satsede rigtigt

Selv om NKT har blæst i hvert fald den ene af sine to konkurrenter bagud, tøver topchefen med at kalde kabelmarkedet for et duopol. Men tingene – og priserne – går i den rigtige retning, medgiver han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs