Watch Medier

Storaktionær reducerer ejerandel i B&O til under 5 procent

En af B&O's bærende aktionærer, Færchfonden, har mindsket sit ejerandel for at blive mindre afhængig af kursbevægelserne i aktien, som senest har været positive.

B&O Har hovedsæde i Struer, mens Færchfonden holder til i nabobyen Holstebro. | Foto: Brian Karmark/ERH

En af Bang & Olufsens største aktionærer, den erhvervsdrivende familiefond Færchfonden, har reduceret sin ejerandel i Struer-koncernen til under 5 pct.

Det sker, fordi den seneste tids kursfremgang i Bang & Olufsen har gjort Færchfonden for afhængig af, hvordan det går Bang & Olufsen.

"Vores investering i virksomheden udgør nu over 10 pct. af vores samlede afkastgenererende aktiver. Derfor har vi valgt at sælge en mindre del af vores B&O-aktier, så investeringen på sigt kommer ned under 10 pct. af vores aktiebeholdning," siger fondens administrerende direktør, Claus Omann Jensen, ifølge en meddelelse.

Han understreger dog, at fondens ejerandel fortsat er markant, og at fonden agter fastholde en tæt tilknytning til Bang & Olufsen.

Nærmere bestemt ejer Færchfonden nu 4,42 pct. af aktiekapitalen og stemmerne. Af det seneste årsregnskab fra juli sidste år fremgik det, at Færchfonden dengang ejede 5,1 pct. af aktierne.

Færchfonden var sidste år sammen med ATP og Chr. Augustinus Fabrikker med til at garantere en fortegningsemission i Bang & Olufsen på 400 mio. kr.

Læs mere her:

Bang & Olufsen opjusterer forventningerne og spår overskud

Nyt tv vender minus til plus for B&O i tredje kvartal 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs