Alm. Brand køber Codans danske forretning af Tryg

Tryg og canadiske Intact har fundet en køber til Codan i Danmark. Alm. Brand betaler 12,6 mia. kr. for overtagelsen og bliver landets næststørste skadesforsikringsselskab. Det meste af købesummen skaffes ved at udstede nye aktier.
Forsikirngsselskabet Codan har fået ny ejer. | Foto: Mathias Svold/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Forsikirngsselskabet Codan har fået ny ejer. | Foto: Mathias Svold/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Codans danske forretning får efter planen ny ejer. Alm. Brand vil således betale 12,6 mia. kr. for forsikringsselskabet, oplyser parterne i en meddelelse.

Codan har tidligere været ejet af den britiske forsikringskoncern Royal Sun Alliance, RSA. Men tidligere på året købte Tryg og Intact i fællesskab RSA – herunder Codan i Danmark. Af konkurrencehensyn har Tryg ikke været involveret i driften af Codan – det har Intact stået for.

Godkendelser og nye aktier

Alm. Brands køb af Codan i Danmark er betinget af godkendelser fra bl.a. Finanstilsynet og de danske konkurrencemyndigheder.

Derudover vil Alm. Brand rejse 11,6 mia. kr. i ny kapital for at finansiere en del af købet.

Aktiemarkedets umiddelbare vurdering af prisen og handelen kan aflæses i, at Tryg-aktien steg 2,2 pct. og Alm. Brand-aktien faldt 3,7 pct. kort efter offentliggørelsen af handelen. Og efter en god time var kursændringerne endnu større.

Næststørst i Danmark

"Med købet af Codan DK sætter vi som samlet bestyrelse en klar strategisk kurs og styrker selskabets langsigtede konkurrencekraft væsentligt. Vi fordobler forretningsomfanget og bliver en af de største aktører på det attraktive danske skadesforsikringsmarked med en stærk kapitalposition og meget spændende udviklingsmuligheder fremadrettet," udtaler Jørgen Hesselbjerg Mikkelsen, bestyrelsesformand for Alm. Brand, i en meddelelse.

Alm. Brand forventer, at opkøbet vil være gennemført i løbet af første halvdel af 2022. Efter handelen kører Codan videre under eget navn, men adressen er ikke afklaret.

Opkøbet vil gøre Alm. Brand til det næststørste forsikringsselskab på det danske marked med en markedsandel på omkring 18 pct.

Ud over det øgede forretningsomfang forventer Alm. Brand også at høste synergier. De vil løbe op i omkring 600 mio. kr. før skat årligt og være fuldt ud realiserede i 2025, lyder Alm. Brands forventning.

Tryg vil tilbagekøbe egne aktier

For Tryg betyder handlen penge i kassen. Tryg ejer som nævnt halvdelen af Codan og modtager derfor halvdelen af købssummen - godt 6 mia. kr.

Pengene skal bl.a. bruges til et aktietilbagekøbsprogram til en værdi af 5 mia. kr.

"Det er glædeligt for både kunder og medarbejdere, at salget af Codan Danmark er blevet annonceret, og at processen er gået meget hurtigt. Intact og Alm. Brand har gennemført en grundig og effektiv proces med et positivt resultat. Tryg er overbevist om, at Codan Danmark har et stort potentiale, og vi er derfor ikke overraskede over salget," siger Morten Hübbe, koncernchef for Codan, i en meddelelse.

Det er Intact, der har stået for processen med at sælge Codan i Danmark. Christian Baltzer, adm. direktør for Codan, udtaler i en meddelelse, at "der i salgsprocessen har været stor efterspørgsel efter os".

Han udtrykker samtidig glæde over salget og det forestående ejerskifte.

"Det glæder mig på vegne af hele Codan-organisationen og alle medarbejderne, at afklaringen omkring Codans fremtid er sket så hurtigt og effektivt. Vi går en meget spændende tid i møde, og jeg er overbevist om at opkøbet vil skabe mange spændende muligheder for os alle sammen," udtaler Christian Baltzer.

Tryg og Intacts køb af RSA betyder desuden, at Tryg overtager ejerskabet af Codan i Norge og Trygg-Hansa i Sverige.

Læs mere her:

Codan beholder sit navn – men adressen er endnu uafklaret 

Forening bag Alm. Brand bringer ejerskab under 50 procent efter køb af Codan

Codan-topchefs rolle under nyt ejerskab er uafklaret 

Alm. Brand-direktør: Fusion giver stærkt distributionsnetværk

Analytiker om Codan-salg: Overraskende at Alm. Brand er køberen 

Christian Baltzer: Codan og Alm. Brand er "et perfekt match"

Alm. Brand opjusterer forventningerne 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også