Vækstfonden efter Bella Center-ballade: Vi ville afværge en faretruende konkurs

Det er med tanke på virksomhedens overlevelse og dens langsigtede værdiskabelse, at Vækstfonden med skatteydernes penge træder ind som en del af det nye ejerskab af bl.a. Bella Center. Konkursen var "faretruende", lyder det fra direktør.
"Vi har alene haft for øje, hvad der skal til for at redde virksomhed og arbejdspladser," lyder det fra Vækstfondens direktør, Rolf Kjærgaard, efter tirsdagens generalforsamling i selskabet bag bl.a. Bella Center. | Foto: PRVækstfonden
"Vi har alene haft for øje, hvad der skal til for at redde virksomhed og arbejdspladser," lyder det fra Vækstfondens direktør, Rolf Kjærgaard, efter tirsdagens generalforsamling i selskabet bag bl.a. Bella Center. | Foto: PRVækstfonden

Når en investorgruppe med Vækstfonden og Nordea ombord går ind og overtager ejerskabet af bl.a. Bella Center for næsen af en række mindretalsaktionærer – herunder Michael Kaa Andersen – sker det med virksomhedens overlevelse og langsigtede værdiskabelse for øje. Det skriver Berlingske.

Ifølge Rolf Kjærgaard, direktør i statslige Vækstfonden, der har købt 30 pct. af Bella Center-selskabet BCHG for 30 mio. kr., har det for investorgruppen handlet om at afværge en "faretruende" konkurs gennem det, han kalder "en samlet, balanceret løsning".

"Vi har alene haft for øje, hvad der skal til for at redde virksomhed og arbejdspladser, og der er der en rolle for Vækstfonden at spille inden for rammer af det særlige mandat, vi har fået i Genstartsfonden," lyder det fra Rolf Kjærgaard.

I forbindelse med selskabets generalforsamling tirsdag bekendtgjorde Michael Kaa Andersen, hvis aktier er værdiløse efter kapitalnedsættelsen, at han vil indgive en stævning mod BCHG og den hidtidige storaktionær, kapitalfonden Solstra, som han beskylder for regnskabsmanipulation.

Vækstfonden og Nordea vil fremover udgøre 49,9 pct. af ejerskabet i BCHG, mens erhvervsmændene Christian Riis-Hansen, Peter Korsholm og Martin Gaarn Thomsen sammen står for den resterende del.

Læs mere her:

Kæmpefald i omsætningen koster omstridt Bella Center-ejer dyrt 

Inden for 48 timer lander en stævning på bordet hos Bella Center-selskabet BCHG

Konflikt om redningsplan for Bella Center spidser til

Opgør om redning af Bella Center

Privat investorkreds vil overtage kontrollen med Bella Center og tre hoteller 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også